Qsto Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Jestem tutaj nowy wiec witam wszystkich. Chciałbym zapytać czy jest możliwość dogrania punktów POI ( chodzi mi głównie o radary do nawigacji ). Mam MMI Plus. Jeśli istnieje taka możliwość, jak to zrobić i z jakiej strony pobrać aktualny plik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 sprawdz na myAudi Download POIbase WWW.POIBASE.COM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qsto Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Opanowane dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmita Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 W dniu 17.03.2018 o 20:40, Qsto napisał: Opanowane dzięki. A jak to dokładnie zrobić? Na myAudi jest instrukcja dodawania ale skąd wziąć listę wszystkich fotoradarów? i jak wygląda później procedura wgrania ich z karty sd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qsto Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Musisz pobrać sobie punkty POI, które chcesz dodać np ze strony Poipoint.pl, są przygotowane pod nawigację Audi w formacie asv. Potem na myAudi w zakładce cele specjalne klikasz w moje cele specjalne, tworzysz nazwę punktu i wskazujesz plik na komputerze. Nastepuje pobranie, konwertowanie i możesz taki pliczek zgrać na kartę sd i do auta. Tam wchodzisz znowu w cele specjalne i wskazujesz z którego nośnika pobrać. Nie zdążyłem tylko sprawdzić czy te punkty POI tylko wyświetla na mapie, czy też daje jakiś sygnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmita Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 54 minuty temu, Qsto napisał: Musisz pobrać sobie punkty POI, które chcesz dodać np ze strony Poipoint.pl, są przygotowane pod nawigację Audi w formacie asv. Potem na myAudi w zakładce cele specjalne klikasz w moje cele specjalne, tworzysz nazwę punktu i wskazujesz plik na komputerze. Nastepuje pobranie, konwertowanie i możesz taki pliczek zgrać na kartę sd i do auta. Tam wchodzisz znowu w cele specjalne i wskazujesz z którego nośnika pobrać. Nie zdążyłem tylko sprawdzić czy te punkty POI tylko wyświetla na mapie, czy też daje jakiś sygnał. Dzięki. Możesz w mmi ustawić, że jak zbliżasz sie do okreslonych punktow to ma Ci dac sygnal. Jutro sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qsto Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ok. Pochwal się czy działa jak sprawdzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmita Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 9 minut temu, Qsto napisał: Ok. Pochwal się czy działa jak sprawdzisz. ok, muszę jeszcze kartę sd ogarnąć jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmita Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) W dniu 19 marca 2018 o 20:04, Qsto napisał: Musisz pobrać sobie punkty POI, które chcesz dodać np ze strony Poipoint.pl, są przygotowane pod nawigację Audi w formacie asv. Potem na myAudi w zakładce cele specjalne klikasz w moje cele specjalne, tworzysz nazwę punktu i wskazujesz plik na komputerze. Nastepuje pobranie, konwertowanie i możesz taki pliczek zgrać na kartę sd i do auta. Tam wchodzisz znowu w cele specjalne i wskazujesz z którego nośnika pobrać. Nie zdążyłem tylko sprawdzić czy te punkty POI tylko wyświetla na mapie, czy też daje jakiś sygnał. Jest forma csv i i asc. Poza tym tak niejasna jest ta strona. Już dwa razy im przelew robiłem i nadal d*pa - za mało "paliwa" na ich koncie.. Ale zaraz ogarnę. Ściągam ASC mam nadzieję, że będzie hulać. EDIT: Dla b9 plik ASC będzie odpowiedni. Ciekawostka: nie musiałem przenosić plików na kartę SD. W MyAudi była opcja: "przenieś do mojego Audi" i cele są już dostępne w samochodzie. Jak zejdę i sprawdzę to dam znać jak to działa. Edytowane 21 Marca 2018 przez Kosmita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar72 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 ja zainstalowałem z karty SD punkty poi baza radarów cała Europa 100m przed punktem pika i wyświetla na ekranie MMI 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) 26 minut temu, bar72 napisał: ja zainstalowałem z karty SD punkty poi baza radarów cała Europa 100m przed punktem pika i wyświetla na ekranie MMI Będę musiał ogarnąć jak uzyskam pin i połączenie. Czy można to pobrać i wgrać bez połączenia aplikacji i używać normalnie w nawi ? Czy trzeba z Poipoin.pl pobrać ikony oraz dźwięki? Te radary to ASC ? Edytowane 29 Listopada 2019 przez vvalery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar72 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) tak można gotowy plik ładujemy na USB i potem do navi ( fajnie bo można ustawić na zegarach o raz na wyświetlaczu MMI lub tu i tu ), vvalery jak odpalisz CAR PLAY to pewnie janosik w użyciu będzie Edytowane 29 Listopada 2019 przez bar72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 13 minut temu, bar72 napisał: tak można gotowy plik ładujemy na USB i potem do navi ( fajnie bo można ustawić na zegarach o raz na wyświetlaczu MMI lub tu i tu ), vvalery jak odpalisz CAR PLAY to pewnie janosik w użyciu będzie Teraz radary są na Google maps jak w Janosiku.? Car play mam opanowany.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Panowie mam pliki ASC, bmp i mp3. da radę to wgrać bezpośrednio z karty czy trzeba konwertować przez myAudi ? Mam takie kategorie wraz z plikiem bmp i pm3: Fotoradar Czerwone Swiatlo.asc ; Fotoradar Czerwone ÅwiatÅo.bmp; Fotoradar Czerwone ÅwiatÅo.mp3 Fotoradary przenosne.asc; Fotoradary przenosne.bmp ; Fotoradary przenosne.mp3 Fotoradary stacjonarne.asc jak wyżej Punkty kontroli drogowej.asc jak wyżej Radiowozy z kamera.asc jak wyżej można te wszystkie pliki walnąć na kartę i wgrać w samochodzie? Co i jak wiem tylko chodzi o te pliki, czy da radę, czy trzeba je jakoś pogrupować ? z góry dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proarnes Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 W dniu 29.11.2019 o 18:52, bar72 napisał: ja zainstalowałem z karty SD punkty poi baza radarów cała Europa 100m przed punktem pika i wyświetla na ekranie MMI Czy można doinstalować tylko baze radarów bez kasowania istniejących POI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar72 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 nie jestem pewny na 100% , ale obstawiam ,że się nie uda zapisuje się jeden plik POI , nadpisuje poprzedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 2 godziny temu, bar72 napisał: nie jestem pewny na 100% , ale obstawiam ,że się nie uda zapisuje się jeden plik POI , nadpisuje poprzedni To ja się poddaje. Była taka funkcja w myAudi wysyłania radarów i innych do samochodu. Teraz u siebie tego nie widzę. Tak to na zachodzie wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Servusek9090 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Panowie, może jakiś tutorial. Bo też mi nie idzie, może ktoś by wrzucił swoje punkty POI w odpowiednim formacie? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikoraEłk Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Witam. Mam prośbę o udostępnienie pliku punktów POI do A4 B9. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egon2105 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 5. Personal POI and SpeedCams updates (found 5 PPOI updates): 2023-02 Worldwide (19.7 MB ↓) 2023-02 Australia (0.3 MB ↓) 2023-02 Europe (12.1 MB ↓) 2023-02 North America (2.3 MB ↓) 2023-02 Russia (7.4 MB ↓) Source: mibspeedcam telegram group. Contribute to speed camera database here. PPOI installation tutorial on YouTube here. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi