Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bagnet oleju - w którym przedziale olej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

szybkie pytanie, w którym zakresie trzymać poziom oleju? Ja trzymam na poziomie "ostatnia kreska" i do tego stanu zawsze dolewam jak spadnie do minimum (kontrolka oleju nigdy mi się jeszcze nie włączyła). Tak jest ok czy dolewać do poziomu "max" ? Może głupie pytanie ale ten bagnet jest nieintuicyjny :D 

Bagnet Oleju.jpg

Opublikowano

No z tym bagnetem jest rzeźnia:kwasny:.Sam mam ASN od niedawna i się na nim uczę jak młody.Kilka razy sprawdzam.Myślę,że coś mam, z oczami już:(Najlepiej trzymać poziom w tym przedziale tych kresek właśnie.Gdzieś widziałem takie samo zdjęcie jak dałeś i tam właśnie jest zaznaczony przedział tych kresek z dopiską"tak trzymać":wink:

Opublikowano

najlepiej trzymać poziom na tych kreskach

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Od siebie dodam, że komunikat na FIS, że jest mało oleju w misce, pojawia się dopiero wtedy, gdy bagnet jest totalnie suchy. Wtedy można w ciemno wlać 0,7l oleju i to będzie dopiero coś powyżej minimum :hi: 

Opublikowano

W 2.4 bdv jest bardzo podobny i tym samym nieczytelny bagnet. Jak sprawdzam na ciepłym to przy drugim podejściu wycieram go do matowego i po włożeniu obracam go o 360 stopni nim wyciągnę,bo inaczej to z jednej strony pokazuje minimum a z drugiej max... masakra.

Najlepiej kompem poziom sprawdzać jest-56mm pełny stan ,a 45mm to prawie suchy bagnet.