Miki95 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Cześć. Mam pytanie, szukałem po forum ale ciężko coś sensownego i konkretnego na ten temat znaleźć a jescze bardziej stwierdzić. Do silnika BPW 2.0 TDI są dwa rodzaje wałków rozrządu obsługujące DPFa i nie. Moglibyście podać mi numery wałka który obsluguje DPFa i który nie obsługuje? Dzięki!
moniuh Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 038109101AH tylko w b7 dla a4 zapewne DPF 038109101AF (na necie dla B6 i B7) moze byc bez, ale na pewno walek z AVF bedzie tym bez obslugi DPF
ecobuda Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Z końcówką AH jest do dpf, inne nie ogarniają fazy dotrysku.Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Miki95 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Dzięki piękne! Dawid twoje spostrzeżenia okazały się trafione
ecobuda Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Czyli wałek masz inny niż powinien być?Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Miki95 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Tak, jest z jedną fazką czyli z końcówką AF do silników bez DPFa, dlatego się nie mógł wypalić. Gadałem ze znajomym który ma SKP i w ogólnym skrócie poinformował, że po czerwcu nawet on nie będzie w stanie móc mi zagwarantować przejścia przeglądu bez dpfa na podstawie wytycznych które już po części dostali, bo wszystko będzie na papierze. Powiedział, że jak chce bardzo ryzykować to żebym zrobił co trzeba ale żebym później mu nie ględził bo naprawdę może być problem. Trochę mnie to przeraziło więc wymienie wałek na taki jaki ma być.. Jak żyć w tej Polsce..?
Rekomendowane odpowiedzi