Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z pompowtryskami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam..

Mam problem z pompowtryskami. Jakiś tydzień temu zaczęło mi trząść budą na rozgrzanym silniku, po podpięciu pod vaga w grupie nr 13 wtrysk nr 1 miał za dużą wartość było to chyba +-2,99.

Wymieniłem pompowtrysk, okazało się że drugi też jest padnięty. Na początku wychodzi na to że pompowtrysk nr 2 ma wartość -2,99 a reszta jest ok, po chwile wtrysk nr 1 znów wskakuje na wartość 2,99, a reszta oscyluje w granicach -+1,2. Będzie to wina tego 2 wtrysku czy 1 razem z 2 jest walnięty ? Mogę tak jeździć do środy czy raczej nie bardzo ?

A4 B6 1.9 AWX

Edytowane przez Metarakilos
Opublikowano

Wymienia się pompowtrysk z największą DODATNIĄ korekcją. Jeżeli korekcja jest na minus oznacza najbardziej wydatny cylinder/pompowtrysk. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

na początek mogłeś wymienić oringi i ponownie  sprawdzić pompki ,u mnie po takim zabiegu ,pompka z +2,99 ma teraz ok +1,00 ,reszta na - 0,3 0,4 auto chodzi dobrze więc nic nie ruszam

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Grzesiek masz rację, mam dwa auta z PD, żadnych problemów właśnie z PD. Tak jak u Ciebie wymiana o-ringów i bolączki znikają... a jedź do mechanika, zaraz pompki do wymiany/regeneracji :P a po tym to dopiero zaczynają się cuda dziać z autem :P

Myślę, że niepotrzebnie została wykreowana zła opinia o PD właśnie przez niewiedzę naprawiających... 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Poproś o zrobienie loga od momentu odpalenia przez około minutę. Grupy 13 + 18 + 23. 

Opublikowano

mechanik wymienił wtrysk  sugerując się korektami,czy oddał pompkę do sprawdzenia?