Lastk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Hej, czy też tak macie, że lewarek zmiany biegów drga wam i rusza się na nierównościach? Np. Na „kocich łbach”. U mnie na wyłaczonym silniku lewarek nie ma luzów a porusza się i drga nawet jak wrzuce na luz. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Lastk
Lastk Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Przed nagraniem filmiku wymieniłem poduszkę skrzyni biegów, obsadę dźwigni zmiany biegów (8K0711290), dwa łożyska kasety (8K0711279), kulkę (8K0711135) oraz zestaw naprawczy przy skrzyni (8K0798151). Co może powodować taki stan rzeczy? Te drgania i poruszający się lewarek zachowuje się tak samo np. na 4 biegu.
Daniel112 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Mialem to samo co ty co prawda w b6 latal mi przod tyl na 3 i 4 biegu najbardziej. wymienilem poduszki silnika skrzyni na orginalne wszystkie zestawy naprawcze i d*pa dalej latal dopiero po wymianie calego wybieraka problem zniknol nie do konca ale teraz te ruchy sa minimalne
Lastk Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 3 godziny temu, Daniel112 napisał: Mialem to samo co ty co prawda w b6 latal mi przod tyl na 3 i 4 biegu najbardziej. wymienilem poduszki silnika skrzyni na orginalne wszystkie zestawy naprawcze i d*pa dalej latal dopiero po wymianie calego wybieraka problem zniknol nie do konca ale teraz te ruchy sa minimalne Hej, dzieki za odpowiedz! Mówisz o wybieraku w skrzyni czy całej kasecie wewnątrz auta z prętami? W kasecie wymieniłem chyba wszystko co sie da dlatego jestem zdziwiony, że lata
Daniel112 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) ta kaseta w ktorej jest lewarek z ciegnami nie wiem co tam bylo nie tak bo mechaniory sprawdzali i niby wszystko bylo ok ale wymienilem z ciekawosci i problem zniknol Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Daniel112 1
lukasz_szymanski Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 u mnie też tak drga ten lewarek. wymieniłem poduszki silnika i skrzyni. nic się nie zmieniło... denerwujące to jest. ciekawe co może być przyczyną
Rekomendowane odpowiedzi