kaczmar93 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Nie mogłem się powstrzymać i jeszcze dziś musiałem sprawdzić Wyeliminowałem zbędną przejściówkę. Wszystko działa oprócz lewego głośnika z tyłu. Prawy działa, subwoofer w bagażniku też słyszę że chodzi. Pewnie będzie coś z głośnikiem. Jeżeli chodzi o antenę biało niebieski kabel się rozdziela jeden był wolny kabelek, tam podłączyłem separator a drugi wchodzi do kostki, do tej samej co żółty. Coś jeszcze przy tym kombinować? Zostały mi 2 wolne kable, czerwona wtyczka męska i żółty jak od anteny. Do czego one są? Radio: Pioneer MVH-190UBG https://www.pioneer-car.eu/pl/pl/products/mvh-190ub Edytowane 15 Maja 2018 przez kaczmar93
bobikos Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Czerwona wtyczka musi pozostać niepodpięta, chociaż po jej pinach widać że masz w aucie nawigację - w tym wypadku z nawigacji nie będzie dźwięku. Druga rzecz, jeśli kabel niebiesko-biały wchodzi do kostki iso i łączy się z jakimkolwiek kablem z instalacji po stronie auta to takiego połączenia nie może być - trzeba rozpiąć go na konektorach z przezroczystymi gumkami (widać na zdjęciu) Jeśli chodzi o żółty (też widoczny na tym zdjęciu z przezroczystymi gumkami) to właśnie do niego musisz doprowadzić kabel z zasilaniem po stacyjce. Co do niegrające głośnika to najpierw zamień czincze radiu, jeśli nic się nie zmieni to prawdopodobnie problem jest z instalacją od wzmacniacza do głośnika - sprawdź wtedy gumową przelotkę między słupkiem a drzwiami, mogły się tam przełamać kable. Edytowane 16 Maja 2018 przez bobikos
kaczmar93 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 8 godzin temu, bobikos napisał: Co do niegrające głośnika to najpierw zamień czincze radiu, jeśli nic się nie zmieni to prawdopodobnie problem jest z instalacją od wzmacniacza do głośnika - sprawdź wtedy gumową przelotkę między słupkiem a drzwiami, mogły się tam przełamać kable. Czincze?
kaczmar93 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Opublikowano 18 Maja 2018 poruszałem kablem pomiędzy słupkiem a drzwiami| (w zawiasie) i lewa strona zaczęła grać. Póki co jest git
Rekomendowane odpowiedzi