m_kott Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Przyszła pora na temacik, zaczynając nie był to mój wybór marzeń jeśli chodzi o B6 - szukałem BEXa w Quattro. W Tym czasie brat zmianiał swoje auto no i pozostało w rodzinie - 17 tyś mnie to kosztowało, ale chyba nie ma co narzekać Samochód przejąłem w październiku 2017 roku - odrazu udałem się do gaziarza który wsadził mi STAGa. Przez zime udało się zrobić kilka rzeczy, te mniej przyjemne oraz bardziej przyjemne. Ze stylistyki wjechała okleina dekorów na szczotkowane aluminium, wymieniłem podsufitkę w której odkleił się materiał, odnowiłem felgi na wiosnę. Całą zimę miałem problem z płynem chłodnicznym, a to króciec a to coś tam, w końcu trzeba było pogrzebać trochę głębiej - Uszczelka pod głowicą ? Przy Tym zrobione oczywiście filtry i olej, płyn a na końcu dodany ceratec firmy Liqui Moly. Od tego czasu - zero problemów. Wyniosło mnie to 1500zł razem z konkretnym remontem głowicy. Dało się też odczuć brak napędu na 4 buty... musiała interweniować bestia z 4.2 pod maską Po ciężkiej zimie zabrałem się troche za pierdółki. Wymiana blendy podświetlenia rejestracji, do tego zamówione lampy przednie DEPO - czarne (jeszcze nie przyszły), żarówki Night Breaker OSRAM. Wymiana tarcz i klocków z tyłu. Propozycje co mogę jeszcze w autku zrobić piszcie śmiało w komentarzach. Zaznaczam, że żadnego obniżania i tego typu modyfikacji nie planuje i raczej nie będę planować, szczególnie, że posiadam multitronica Edytowane 2 Czerwca 2018 przez m_kott
m_kott Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Wczoraj zamontowałem lampki do rejestracji typu LED A tak to wygląda:
golfagn Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Fajne autko! Tylko usuń znaczek z deski, bo razi po oczach
kazzi Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Jak spisują Ci się żarówki night breaker osram? Felgi miałeś mocno "zdewastowane"? bo sam planuje zabrać się za odnowienie jednak nie wiem jak się do tego zabrać Bezawaryjności życzę!
m_kott Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2018 23 minuty temu, golfagn napisał: Fajne autko! Tylko usuń znaczek z deski, bo razi po oczach Właśnie nad Tym się zastanawiałem, przykleiłem bo miałem w domu emblemacik ale chyba lekka wiocha
m_kott Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2018 17 minut temu, kazzi napisał: Jak spisują Ci się żarówki night breaker osram? Felgi miałeś mocno "zdewastowane"? bo sam planuje zabrać się za odnowienie jednak nie wiem jak się do tego zabrać Bezawaryjności życzę! Bardzo fajnie świecą, widać różnice między zwykłymi H7. Co do felg, ranty miałem sciuchane z deka, ale ze wszystkiego da sie zejść papierem. Ja używałem lakierów BOLL. Polecam
m_kott Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dzisiaj pomalowałem plastiki/dokładki. Wyszło nawet nieźle
m_kott Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2018 17 godzin temu, jacek70 napisał: Czym malowałś te plastiki .? BOLL strukturalny do plastiku. Warto nałożyć z 2-3 warstwy.
m_kott Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 Dzisiaj przyszły mi klocki i płyn hamulcowy ATE. We środę będą już siedziały w aucie. Tarcze mam zamiar wymienić w okresie powakacyjnym - coś z dwójki Zimmermann/ATE
m_kott Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Korzystając z tego, że sypneło śniegiem postanowiłem dać chwilę spokoju czwóreczce, która spoczeła w garażu. Wyciągnąłem więc lampy i postanowiłem coś z Nimi zrobić. Oddane zostały do plastikarza na rozklejenie z racji tego że nie chciałem się z tym siłować bo ten klej jest podobno mega twardy. Po rozklejeniu zabieram się za czyszczenie i malowanie lamp od środka. Lampy przed "operacją" Gotowe, wyszlo mega Edytowane 22 Grudnia 2018 przez m_kott Dodatkowe Informacje
Rekomendowane odpowiedzi