fio Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Podczas hamowania mimo, że siła z jaką naciskam hamulec nie zmienia się, samochód hamuje nierówno. Zauważyłem, że siła zmienia się przy zmianie biegów. Szczególnie przy redukcji z 3 na 2 (jak zmieni bieg na 2 to zaczyna hamować mocniej). Nie kojarzę niczego podobnego w innym samochodzie. Nie są to duże zmiany w sile hamowania, ale jednak wyraźnie wyczuwalne. Spotkaliście się z czymś takim? Czy to normalne? /EDIT Informacja, że u Was nic takiego nie występuję będzie dla mnie równie cenna. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez fio
fio Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 17 godzin temu, Dev napisał: sprawdź podcisnienia Samochód prawie nowy (odebrany w lutym), więc chcę się tylko dowiedzieć, czy jechać do serwisu, czy ten typ tak ma
Dev Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 3 godziny temu, fio napisał: Samochód prawie nowy (odebrany w lutym), więc chcę się tylko dowiedzieć, czy jechać do serwisu, czy ten typ tak ma eeeeee..... wal od razu do ASO
A5Radek Opublikowano 8 Czerwca 2019 Opublikowano 8 Czerwca 2019 U mnie tak samo. W takich sytuacjach wariuje pasek rekuperacji energii (spalanie poniżej zera na zielono) - więc obstawiam, że to naprzemiennie włącza się sprzęgło alternatora ładującego akumulator - tzw miękka hybryda. Efekt uboczny postępu a najwyraźniej VAG dopiero uczy się tego.
Rekomendowane odpowiedzi