JeJu Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam, mam problem z tym pier*** napędem. A przynajmniej tak mi sie wydaje że jest winowajcą. Otóż nie mogę poradzić sobie z drganiami przy ruszaniu na półsprzegle(bez dodawania gazu), głuchym stuku podczas jazdy przy odpuszczeniu i dodaniu gazu, i przeskakiwaniem/drganiem kół przy ruszaniu na skręconych kołach. Wymieniłem juz: - nowy przegub wału napędowego od strony skrzyni (ten od str tylnego mostu jest ok, umyty i dostał nowy smar) - poduszka skrzyni biegów nówka lemfordera - poduszka silnika centralna nówka lemfordera - poduszka silnika LEWA (używka ori avon), poprzednia ori tez się wylała. A ta używana nowa poduszka miesiąc jeździła i ruszałem samochodem na półsprzęgle bez drgań i teraz znowu te drgania powróciły. Poduszka prawa silnika nie ma żadnych wycieków. Półosie przód: lewa ani drgnie w żadną stronę, prawa (góra - dół ani drgnie) a ruszając od koła w stronę skrzyni ruszy sie tak ze 2mm. Tylne półosie - żadna sie nie rusza. Koła: 225/40/18 i 235/35/19 na obydwu kompletach te same problemy. Prawie 270k km przebiegu. Co może powodować uszkodzenie poduszki silnika?
Rekomendowane odpowiedzi