storm37 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam, mam maly problem z autem otoz wczoraj odstawilem auto na parkingu bylo z nim wszystko OK, dzisiaj rano odpalam auto, chodzil chwile na jalowym i zgaslo (tak jakbym je kluczykiem zgasil) odpalilem je i po przejechaniu odcinka drogi stwierdzilem ze auto nie ma mocy po wcisnieciu gazu auto po jakis 2sek dopiero zaczyna ciagnac ale nie idzie tak jak powinno to samo sie dzieje jak sciagne noge z gazu i ponownie przygazuje niezalenie na ktorym biegu jade. Pozniej postaram sie zrobic komplet logow i wstawie do analizy, moze ktos na poczatek mnie ukierunkowac jaka moglaby byc przyczyna takiego zachowania ?? na co zwrocic uwage (bede wczesniej u kolegi w garazu, pozniej dopiero bede robil logi) pozdrawiam
GRazny Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 ciężko wróżyć... jakość paliwa (filtr paliwa), pompki, obrócony pasek, turbina (na to stawiam bo piszesz o tych 2k obrotów)... bez choćby błędów to temat rzeka...
iwadrian Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 U mnie były takie objawy jak jakimś cudem odłączył się wężyk od N75. sprawdź wszystkie połączenia tak na początek.
storm37 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 Problemem okazalo sie turbo, WD-40 rozruszanie sztangi dynamiczna jazda i problem znikl niebawem zabiore sie za czyszczenie kierownic... wiec temat do zamkniecia pozdrawiam
GRazny Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 no to musisz czasem przegonić autko... nie ma co żałować.
WESP Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 stawiam na kierowniczki tez ma AWX (2001, 131KM) i takie same objawy były tylko nie gasł.... wezyki spawdziłem wymieniłem zawory doładowani i nic dopiero po czyszczeniu kierowniczek pomogło i sparwdz ''gruche a i czasmi trzeba dac po garach - odmulanie a czy temp. na blacie Ci trzyma na 90 stopni?[br]Dopisany: 12 Luty 2009, 09:26_________________________________________________Tu jest zdj. z czyszczenia http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_a4_avant_b6-t63988.0.html czasowo - 5 h kasowo 250 robocizna
Rekomendowane odpowiedzi