Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BEX - prośba o analizę logów - przyśpiesza falująco.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, że przy 0.3 bar powinna zacząć się ruszać ? Masz rację, byłem przekonany, że tam jest podciśnienie i jakoś tak mi w łbie utkwiło. Żeby sprawdzić gruszkę WG to wystarczy, że w wężyk od N75 podłącze się manometrem nawet taki do kół i napompuje 0.3 bara - wtedy sztanga ma zacząć się ruszać a przy 0.6 ma być koniec jej pracy ? Do tego po nabiciu ciśnienia 0.6 ma utrzymać to ciśnienie - dobrze rozumiem ? 

Opublikowano

No tak możesz mniej więcej zrobić, przy 0,3 powinna sie zacząc ruszać, najlepiej spróbuj poprostu od tego co teraz masz poluzować sztange o jakie dwa obroty nakrętek.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Łukasz13 napisał:

No tak możesz mniej więcej zrobić, przy 0,3 powinna sie zacząc ruszać, najlepiej spróbuj poprostu od tego co teraz masz poluzować sztange o jakie dwa obroty nakrętek.

Z tego co widzę w Bexie żeby to podregulować to muszę szarpać zderzak na glebe z chłodnicą ? 

Zrobiłem dziś logi na starym N75 z końcówką E - jeździ tak samo jak na początku postu, nie wpada odrazu w tryb awaryjny jak przy zastępczym n75 ale świst jakby trochę mniej słyszalny albo mi się tylko wydaje.

log na starym n75 z odpięta wtyczką i nowymi wężykami - wygląda bardzo podobnie do tego z tym drugim n75

http://vaglogi.pl/log-118_115_AC1Ev.html

na starym n75 z nowymi wężykami 

http://vaglogi.pl/log-118_115_v98Rj22.html

Edytowane przez Kapuchon

Opublikowano

Sztangę masz dobrze ustawiona. Ładuje lekko ponad 0.3 bar. 

Żeby regulować nie trzeba ściągać zderzaka ?

Jak dla mnie to raczej problem n75, spróbował bym chyba nowego z aso

Edytowane przez cysiek18

Opublikowano

Dokladnie, tez bym obstawil n75, ale upewnij sie najpierw, ze przewody od Nki cale sa :) ogolnie koszt nie duzy bo bodajze 140 zl w aso takze mysle, ze nie ma co cudowac

Opublikowano
  • Autor

Przewody wymienione na nowe, n75 w Aso 240 złociszy, mówicie że to będzie to ? Jednak musi być taki z końcówką E ? Zastępczy który posiadam wygląda na sprawny ale ma C na końcu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem dziś N75 na nowe z Aso, nie wpada w tryb awaryjny, przyśpiesza wydaje mi się jednostajnie ale to sprawdzę dokładnie na trasie w weekend,  ciągnie dobrze natomiast przy około 2.5-3 tys rpm. bardzo wyraźnie słychać upuszczanie ciśnienia i już tak nie ciągnie - postaram się jutro wrzucić logi ale tak być powinno czy nie ? Poprawcie mnie jeśli się mylę ale wydaje mi się, że taki świst powinien nastąpić po odpuszczeniu gazu ? 

Opublikowano

Kolego za dużo to już nie zdziałasz, to upuszczanie ciśnienia przez dv jest przez przeładowanie, ecu tak próbuje ogarnąc  upuszczając dv-ką. Możesz poprawić program i wtedy da się programowo ogarnąc to przeładowanie, albo próbować poluzować sztangę do momentu aż nie będzie przeładowania.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Łukasz13 napisał:

Kolego za dużo to już nie zdziałasz, to upuszczanie ciśnienia przez dv jest przez przeładowanie, ecu tak próbuje ogarnąc  upuszczając dv-ką. Możesz poprawić program i wtedy da się programowo ogarnąc to przeładowanie, albo próbować poluzować sztangę do momentu aż nie będzie przeładowania.

Czyli gdyby to była seria to wszystko by było ok a w moim przypadku z racji programu już tak ma być czy szukać kogoś do poprawienia tego? 

Opublikowano

Nie ma tak być, teraz bez sensu przeciążasz sprzęgło i reszte, możesz spróbować poluzować sztange, przeładowanie powinno być mniejsze, albo skorygować program.

Opublikowano
  • Autor

Tak to wygląda w tej chwili - jest bardzo źle ?  Przy okazji zapytam bo to mój pierwszy doładowany silnik, czy to normalne że przy upałach 30 stopni na zewnątrz wyraźnie czuć spadek mocy ? Nie jest jakiś duży ale da się zauważyć, może czyszczenie icków coś pomóc ? 

http://vaglogi.pl/log-115_118_5VAKm.html

Opublikowano

Program do zdecydowanej poprawy bo masz spore przeladowanie. Tak jezdzic nie mozna na dluzsza mete.

W wysokiej temperaturze jasne ze bedzie spadek mocy. Mycie ickow moze cos delikatnie pomoc.