croli Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam klubowicze. Moje a4 1,6 adp w niedziele zaczeło mi przerywać.ale nic.po rozgrzaniu przestało.mówie-jest wilgotno pewnie świece albo przewody.jadę sobie dzisiaj a tu -ryp-to samo i się wkur...przy szybkim dodawaniu gazu silnik robi trrrrrr... gdy dodaje gazu powoli wszystko ok.Na benzynie jest to samo a na wolnych obrotach pracuje cacy.nie mogę dodawać szybko gazu i teraz wyprzdzają mnie jakimiś omegami... Proszę was o pomoc.pozdrawiam.
cobradd Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 kolego ale w tych omegach to napewno maja mocniejsze silniki niz twoje 1,6 bo tam byle czego nie wkładali :> zrób diagnostyke VAGiem (przepływka, sonda itd) a jak nic nie wyjdzie to tak jak pisałeś - świece i przewody WN bo wygląda że to prawdopodobnie problem z układem zapłonowym.
Adriano007 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Kolego croli ja też spotykam się czasem u siebie z takim problemem. Przeważnie gdy samochód stoi w garażu (blaszanym nie ogrzewanym) kilka dni. Ale jak przejadę kilka kilometrów wszystko wraca do normy. Proponuje na spokojnie przyglądnąć się tej sprawie. A jak poradzisz sobie z tym problemem to napisz co i jak. Przyda się na przyszłość.
Rekomendowane odpowiedzi