Gość czarogo Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam kolegów. Pojawił mi się ostatnio problem z tempomatem a mianowicie nie chce się włączyć. Wymieniłem czyjnik pod pedałem sprzęgła pod pedałem hamulca i nic. Manetka na Vagu pokazuje że jest prawidłowy odczyt. Proszę o pomoc bo nie wiem co jest grane. Pozdrawiam
boberek Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 ja sie nie dotykam juz bo to jest dla mnie dziwne zjawisko ztym twoim tempomatem
Gość czarogo Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 bober a przypadkiem ten tempomat nie siedzi na jakimś wspólnym bezpieczniku ??? * za "bober" może być zaraz ostro
boberek Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 bober-EK a przypadkiem ten tempomat nie siedzi na jakimś wspólnym bezpieczniku ??? * za "bober" może być zaraz ostro Cezary chyba jeszcze nie załapał mam nadzieje ze to będzie z jego strony ostatnia taka gafa PS Cezary BOBER to moje nazwisko wiec prosze tak do mnie nie mówic :evil: :evil: :evil: :evil:
ArkadiuS Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Miałem podobny objaw tyle, że u mnie pomogła wymiana czujnika położenia gazu.
boberek Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 no to Caruż została ci ostatnia opcja
letallec Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 A sprawdzales wVAG'iem w Engine, czy sa prawidlowe odczyty w grupie 006 bodajze? Tak jest taki zestaw cyferek 000 i zmienia sie w zaleznosci od sygnalu z czujnika (sprzeglo, hamulec).
boberek Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 tego nie sprawdzalismy jeszcze ale manetka w VAGu działa pieknie tempomat aktywawany Czarus we wtorek sprawdzimy
Gość czarogo Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Piotrek z góry przepraszam za gafę upsss ... a co do temp to ok. Czy ktoś zna przy okazji cenę takiego czujnika ???
lukaszr Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Miałem podobny objaw tyle, że u mnie pomogła wymiana czujnika położenia gazu. A możesz sprecyzować co to za czujnik, bo na pewno nie znajduje się tutaj: Nie mogę też go nigdzie indziej znaleźć pod podobną nazwą.
boberek Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 musisz poszukac we wtorek sprawdzimy czy działa gaz
ArkadiuS Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Miałem podobny objaw tyle, że u mnie pomogła wymiana czujnika położenia gazu. A możesz sprecyzować co to za czujnik, bo na pewno nie znajduje się tutaj: Kolego podam Ci nr katalogowy 8E0927189B. Cena w ASO 47zł. l]
lukaszr Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 we wtorek sprawdzimy czy działa gaz Jakby nie działał to byłby błąd i auto by nie jeździlo. Kolego podam Ci nr katalogowy 8E0927189B. Cena w ASO 47zł. Następnym razem dowiedz się dokładniej, bo ten numer co podałeś i to co jest na rysunku to jest przełącznik od sprzęgła, który przez Czarka został już wymieniony i nie jest to żaden czujnik położenia gazu - nie wiem skąd to wziąłeś i tak jak wspominałem wcześniej nie kojarzę, że było w ogóle coś takiego. Nawet na rysunku, który sam pokazałeś widać, że jest to do sprzęgła.
ArkadiuS Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Następnym razem dowiedz się dokładniej, bo ten numer co podałeś i to co jest na rysunku to jest przełącznik od sprzęgła, który przez Czarka został już wymieniony i nie jest to żaden czujnik położenia gazu - nie wiem skąd to wziąłeś i tak jak wspominałem wcześniej nie kojarzę, że było w ogóle coś takiego. Nawet na rysunku, który sam pokazałeś widać, że jest to do sprzęgła. lukaszr wiem dokładnie co wymieniałem. Sorki to był mój lapsus i oficjalnie się przyznaje hehehe. U mnie był to przełącznik dla sprzęgła.
Gość czarogo Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Oba czujniki zarówno pod sprzęgłem jak stopu są nowe zobaczymy z Piotrem jaki będzie odczyt z pedału gazu, ale nie wydaje mi się żeby był uszkodzony ponieważ jest jest to zwykły potencjometr który steruje silnikiem krokowym. Jak już to nie pomoże to chyba sprzedam ten samochód
boberek Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 kurde dla mnie to jest naprawde dziwne zjawisko ja u siebie montowałem i nie miałem problemów no nic Czaruś powalczymy
lukaszr Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 no nic Czaruś powalczymy Można by jeszcze wyciągnąć manetkę tempomatu z innego auta i włożyć na próbę. Coś czuję, że na następnym spocie wsiądziemy Piotrze do czarkowego auta i będziemy bawić się VAG'iem
boberek Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 ok jestem za bo ta sprawa mnie dośc interesuje a co ma manaetka ja na VAGu pokazuje ze wszytsko działa kazda jej funkcja
lukaszr Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 a co ma manaetka ja na VAGu pokazuje ze wszytsko działa kazda jej funkcja Wszystko trzeba spróbować, a jak się domyślam to na końcu okaże się jakiś drobiazg
boberek Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 no to jest pewne tak jak z zablokowaniem zamka po 15 km/h
Rekomendowane odpowiedzi