Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Proszę o analizę błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi: mam problem z moim tdi-kiem, od pewnego czasu wyłańcza mi się turbinka, była czyszczona, a na vag-u wyszły następujące błędy: uszkodzony czujnik g23 , za niskie ciśnienie w rurze rozgałęźnej i czujnik map poza zasięgiem. Chciałem zapytać czy te błędy faktycznie mają wpływ na wyłańczanie sie turbiny ...dodam że wyłańcza się ona tak przy 2800obr. to jest coś poważnego??? prosze o pomoc

Opublikowano

Te błedy nie mają wływu na WYŁĄCZANIE sie turbiny tylko są skutkiem tego co działo sie przed czyszczeniem.

Skasuj je i zobacz czy znów sie pojawią.

Pozdrawiam

Opublikowano

Te błedy nie mają wływu na WYŁĄCZANIE sie turbiny tylko są skutkiem tego co działo sie przed czyszczeniem.

Skasuj je i zobacz czy znów sie pojawią.

Pozdrawiam

Przemku z całym szacunkiem.....czy napewno :cool1:

drugi błąd [map sensor] tradycyjny notlauf

WYŁĄCZANIE sie turbiny

turbine pracuje... :decayed:

Opublikowano

pewnie wywala doladowanie na 2570 mbar i po ptakach ... :naughty:

logi dynamiczne powinny to potwierdzic ...

Opublikowano
  • Autor

błędy były usuwane i pojawiają się nadal, jest jeszcze jeden...jakiś czujnik przyśpieszenia jest uszkodzony, niestety nie wiemy co to jest za czujnik, a tym bardziej gdzie się znajduje...bardzo prosze o pomoc :wallbash: a co to ten map sensor to jest coś poważnego?

Opublikowano

błędy były usuwane i pojawiają się nadal, jest jeszcze jeden...jakiś czujnik przyśpieszenia jest uszkodzony, niestety nie wiemy co to jest za czujnik, a tym bardziej gdzie się znajduje...bardzo prosze o pomoc :wallbash: a co to ten map sensor to jest coś poważnego?

moze chodzi ci o potencjometr gazu .. napisz dokladnie jaki kod błedy ..

co do map sensora .. poszukaj .. bylo wiele razy ...

Opublikowano
  • Autor

wiam ponownie :hi: te błędy o których wcześnie mówiłem to...

0201 czujnik prędkości obrotowej -sygnał niezrozumiały

0207 czujnik ciśnienia w rurze dolot -zwarcie do plusa

mój mechanik twierdzi że to jest przyczyna wyłączania się turbiny i chce wymieniać te czujniki , a te są ponoć nieśmiertelne... co robić? bardzo proszę o pomoc :confused4:

Opublikowano

witam

proponuje wymienić zawór n75 i po krzyku

Opublikowano

Zanim wymienisz cokolwiek zrob porzadnie diagnostyke... :wink4:

Opublikowano

witam

krzyk to dopiero moze byc po wymianie .. ze nic nie dalo ... :naughty:

Opublikowano

witam

nie proponuj czegos jak nie wiesz że to pomorze kolega ma inny silnik niz ty i zawor również

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie :hi: byłem na tej djagnostyce niestety logów nie wrzuce bo mi nie chcieli ich zgrać jedyne co to błędy które mi wyszły to;

00519 czujnik podciśnienia w kolektorze ssącym g71 28-10 zwarcie z plusem sporadyczny

00513 czujnik obrotów silnika g28 27-10 sporadyczny niezrozumiały sygnał

01266 przekaźnik świec żarowych j52 31-00 przerwa zwarcie z masą

17978 zablokowany komputer sterujący p1570 35-00

00575 ciśnienie w kolektorze ssącym 17-00 różnica regulacji

pozatym przepływka, turbina , pompa w porządku....niestety nie mam więcej danych poza tym że czasem auto idzie jakby miało 50 koni mniej i czasem po przegazowaniu trzęsie się na boki jakby chodziły tylko 2 cylindry :wallbash: ma ktoś pomysł co naprawiać? bo mi chcą połowe motoru wymieniać a nie bardzo mnie na to stać... bardzo proszę o pomoc :confused4:

Opublikowano

zrob logi bo bez nich bledy nic nie mówią , znajdz kogos z vagiem i zrob pelną diagnostyke

Opublikowano

witam ponownie :hi: byłem na tej djagnostyce niestety logów nie wrzuce bo mi nie chcieli ich zgrać jedyne co to błędy które mi wyszły to;

00519 czujnik podciśnienia w kolektorze ssącym g71 28-10 zwarcie z plusem sporadyczny

00513 czujnik obrotów silnika g28 27-10 sporadyczny niezrozumiały sygnał

01266 przekaźnik świec żarowych j52 31-00 przerwa zwarcie z masą

17978 zablokowany komputer sterujący p1570 35-00

00575 ciśnienie w kolektorze ssącym 17-00 różnica regulacji

pozatym przepływka, turbina , pompa w porządku....niestety nie mam więcej danych poza tym że czasem auto idzie jakby miało 50 koni mniej i czasem po przegazowaniu trzęsie się na boki jakby chodziły tylko 2 cylindry :wallbash: ma ktoś pomysł co naprawiać? bo mi chcą połowe motoru wymieniać a nie bardzo mnie na to stać... bardzo proszę o pomoc :confused4:

powpisuj sobie błedy w wyszukiwarke i bedziesz mial odpowiedz co masz zrobic ...

choc pewniej bylo by zrobic dynamiczne zeby od razu skierowac w dobre miejsce rece ktore lecza ...

p.s moze ktos w twojej okolicy mam Vag'a jak nie to kup .... :wink4: [napewno sie opłaci]

Opublikowano
  • Autor

dzięki chłopaki :hi: znam w żorach jednego gościa ale strasznie drogi , może wy znacie kogoś, kto zrobi mi te logi za przystępną cene ? mogę podjechać... puki co dzięki za wszystko pozdrawiam :confused4: