neo61 Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Witam serdecznie Czy ktokolwiek z was spotkał sie z denerwującym skrzypieniem i trzaskaniem przedniego fotela kierowcy??Szczególnie podczas ruszania i hamowania??Wyjąłem fotel ale nie moge w żaden sposób zlokalizować miejsca i powodu skrzypienia??Wszystko całe, żadnych pęknięć, nic. Czy ktokolwiek ma pojęcie co to może być, Oczywiście najprościej wymienić fotel:) Ale jeżeli ktos ma jakiś pomysł to chętnie wysłucham. Dziękuję i pozdrawiam neo61
szogun0 Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Na allegro kup sobie plastikowe ślizgi do foteli i wymień w nogach i powinno być lepiej.
dawajrapa Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 witam, mam podobny problem, z tym ze nie podczas hamowania/przyspieszania, ale na wybojach, szczegolnie przy malych predkosciach- np jak dojezdzam do garazu po zuzlu gdzie jest pelno dziur.... nie wiem czy to wina slizgow, mozna sprawdzic, ale mozliwe np. ze wczesniej jezdzila autem "duza" osoba, zamiast delikatnie siadac- rzucala sie na fotel hehe i sie poprostu wysiedzialo ja poluje na org. kubelki, jak trafie, wymieniam i problem z glowy- mam nadzieje... jak wymienisz slizgi i pomoze- daj znac prosze. powodzenia!
Gość spedyt Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Czy ktokolwiek ma pojęcie co to może być, Oczywiście najprościej wymienić fotel:) Na fotelu musiał siedzieć ktoś dużych gabarytów (waga) jak piszesz najlepiej wymienić
kred Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 sprobuj napsikac wd40 wszedzie gdzie uda ci sie dotrzec tzn w prowadnice laczenie oparcia z siedziskiem (odchyl plastiki i napsikaj preparatem gdzie sie tylko da zwarzajac na welur !!) mialem podobny problem podczas wciskania sprzegla. po tej kuracji jak reka odjal
nowens Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 czy moze ktos wkleic zdjecie 3-go swiatla stop w a4 sedan od 95-97 ?? bo mam jedno al enie wiem czy jest takie same czy jest to same swiatlo czy z jakas plastikowa obudowa?
Gość spedyt Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Nowens trochę nie na temat napisałeś, jak kupowałem tylną szybę to szklarz pytał czu chcę ze stopem czy bez stopu, z tego wynika że było kilka wersji
nowens Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 aaaaaaaaaaa :biggrin: wiec bede musial sam z tajniaka podejsc do jakiejs A4 na parkingu i zoabczyc jak to wyglada mam nadzieje ze nie wezmna mnie za zlodzieja
krykus Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 nie wezmna mnie za zlodzieja Jak wezma i nic nie zrobia to maly klopot Gorzej jak wsadza za złodziejstwo
neo61 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wymieniłem ślizgi i nic nie dało:( Znalazłem powód skrzypienia podczas przyspieszania i zwalniania. To była winy dużej sprężyny(są dwie) od regulacji potela w górę i dół. Wyrobiły się na uchwytach i skrzypiały. Podłożyłem kawałek materiału i cisza. Ale teraz zaczęło trzaskać podczas skręcania i to już na pewno cos innego. Ciekawy jestem czy ktoś miał cos podobnego. Jak skręcam i odchylam się na fotelu slyszę trzask i po skręcie jak fotel wraca na pozycję znowu trzask. Powiem szczerze ,że jak tak dalej pojdzie z tym fotelem to chyba sprzedam to auto. Poprostu jestem zdegustowany . Takie auto, duże i wogóle a wygląda jakby nie bylo przystosowane do jazdy dużych ludzi. Przecież to nie jest peugeot 106!!!! Dzięki za porady i pozdrawiam neo61
dawajrapa Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 auto ma duzy przebieg i fotel jest poprostu "wysiedziany" hmm sprzedaz auta nie jest chyba najlepszym rozwiazaniem, chyba ze jest tam wiecej rzeczy niz tylko skrzypiacy fotel... www.ebay.co.uk i szukasz samych foteli, lub aukcji z autami do rozbiorki. nie powinienies miec wiekszego problemu ze znalezieniem "nowego" fotela. powodzenia!
neo61 Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Opublikowano 6 Maja 2007 Dzięki za info Poszukam Tyle,że autko ma przebieg 80 tys mil czyli bardzo mały jak na ten rocznik. Dzieki i pozdr
adamq Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Tyle,że autko ma przebieg 80 tys mil czyli bardzo mały jak na ten rocznik. Jesteś pewien, że tylko tyle??
neo61 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2007 Tak.jestem pewien jeżeli chodzi o przebieg:) Mam full książkę serwisową , wszystkie serwisy u dilera Audi:) Wszystkie daty, pieczątki, co było robione, autko jeździ super, i wygląda.Wszystkie znaki wskazują ,że przebieg jest oryginalny. Więc nie ma podstwa by myśleć inaczej:) A fotel jak skrzypiał tak skrzypi:) Jade za tydzień do Polski, to wlece na giełde i kupię fotel pasażera:)Powinien paswoac do angielskiej wersji jako kierowcy:) I powinien byś w super stanie, w końcu pasażer nie jeździ zawsze:) Może to jest rozwiązanie:) Dzięki. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi