Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamówienie grupowe zestaw montażowy FMIC 1.8T, 2.0TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

prowadzę rozmowy z Fmic.pl odnośnie kupna kilku zestawów gotowych montażowych do 2.0 TFSI b7 oraz 1.8T B6, zaczęli robić ładne rabaty, póki co mam 4 chętnych, po weekendzie planuje finalizować zamówienie. Piszę z ciekawości, czy jest może ktoś tu chętny kto się przymierza, zastanawia nad kupnem, jest okazja w większym pakiecie dorwać w niższej cenie.

Opublikowano

Ile taniej będzie ? 

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Dragster151 napisał:

Ile taniej będzie ? 

Myślę, ze 1000 zł za zestaw jesteśmy w stanie wynegocjować. Flansza map sensor w prezencie, dostawa gratis.

EDIT:

Jeżeli chodzi o 1.8T to bez rabatu jest zestaw za 849zł, mam póki co jednego chętnego, na pewno cena będzie niższa, 7 z przodu.

Edytowane przez HOLMATRO

Opublikowano

daj link do zestawu do 1.8t :)

Opublikowano

Falcone może warto użyć magicznego słowa :D

Opublikowano
  • Autor

Zestaw FMIC 1.8T B6 proszę bardzo.

Opublikowano

Ja byłbym chętny do 1.8t, oczywiście z fajnym rabatem :) do b7 podejdzie mam nadzieje ? 

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, Dragster151 napisał:

Ja byłbym chętny do 1.8t, oczywiście z fajnym rabatem :) do b7 podejdzie mam nadzieje ? 

Wydaje mi się, że jak najbardziej. Ale wysłałem maila z zapytaniem.

Opublikowano

Panowie fajnie jakby zadeklarowaly sie faktycznie osoby mocno zainteresowane wtedy kolega Holmatro dopyta o konkretna cene w poniedzialek i bedzie konkretne info wtedy jak ktos potwierdzi zakup to przelew do niego i zamawiamy zestawy. To jest taki szybki last minute ;)

Opublikowano

Jak już pisałem wcześniej, dobry rabat do zestawu 1.8t i biore ☺️

Opublikowano

Holmatro - tak jak się umawialiśmy - dla mnie 100% jeden zestaw do BEXa.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, dayd_4 napisał:

Holmatro - tak jak się umawialiśmy - dla mnie 100% jeden zestaw do BEXa.

Jesteś kolego już na liście ??

Opublikowano

A ja mam pytanie - czy pasuje to p&p do a4b6 1.8t? Słyszałem, że nie zawsze idealnie pasuje. Pytanie numer dwa, do jakiej mocy ogarnia ten ic?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Noix napisał:

A ja mam pytanie - czy pasuje to p&p do a4b6 1.8t? Słyszałem, że nie zawsze idealnie pasuje. Pytanie numer dwa, do jakiej mocy ogarnia ten ic?

Tak to wyglada jesli chodzi o 550x230x65 do B7 TFSI :

60EA864E-4EA9-4D07-A7AF-9BEDAA48D534.jpg

Natomiast przy 550x180x65 ( dedykowany do 1.8T) nie ma konieczności żadnego rezania. Ewentualnie delikatne podcięcie plastiku przy lewym nadkolu zeby równo się ułożył dolot od turbo. Mam marne zdolności warsztatowe a wiem ze to naprawde prosta sprawa. Najtrudniejsza kwestią przy tej operacji jest tak naprawde ściągnięcie i założenie zderzaka.. ?

Jezeli celujesz w ponad 400 koni to moze byc mało, jeśli nie, to bez obaw. 

Edytowane przez HOLMATRO

Opublikowano

Tak poza tematem nie wiem czy jest sens az takiego wycinania belki a dokladniej jej przodu z racji tego ze icek i tak jest gorna czescia zasloniety przez blende z tablica rejestracyjna wiec chyba lepiej tylko tyl wyciac na glebokosc jakis 2 cm no z tego co widze u siebie to pomiedzy belka a skraplaczem w najwezszym miejscu jest niecale 6,5 cm czyli tyle ile ma icek ale to juz jak kto woli ;)

Grzesiek dawaj mi jutro znaka na priv na czym negocjacje stanely i co, powiedzieli w sprawie obejm i flansz

Pzdr

Opublikowano

Witajcie,

Tak jak Michał pisze.

I tak blenda/rejestracja trochę ogranicza dopływ powietrza na fmic. 

Wystarczy podciąć z tyły belkę na głębokość ok. 2 cm i ewentualnie górę i dół belki z tyłu zagiąć/ukształtować żeby struga powietrza kierowana była na fmic (taką kierownicę powietrza zrobić :D)

W zupełności taki zabieg wystarcza,

BTW. no i tą małą chłodniczkę płynu wspomagania trzeba przenieść np. puścić niżej.

Pozdrawiam

Edytowane przez black4

Opublikowano
  • Autor

@black4 jak zwykle masz racje, nie śmiem dyskutować :D 

Poszło zapytanie o ilość zestawów którą mi tu przez weekend i w PW przedstawiliście, chłopaki z fmica zaczynają się drapać po głowie w kwestii ceny, jadę na jezioro, mam kaca, czekam na telefon od nich, będę tu informował indywidualnie.

Opublikowano

Grzesiu po prostu przećwiczyłem temat na swoim i nie ma co już koła na nowo odkrywać.

To kuruj się po weekendzie!

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu ‎09‎.‎06‎.‎2018 o 09:27, HOLMATRO napisał:

A więc tak ,po rozmowie ,z założycielem tematu i jego aprobacie ,żebym naisał tutaj swoja propozycje ,pisze :)))

panowie ,oferuje wam jako profesjonalny warsztat wykonujący doloty i wydechy ,możliwość wykonania takich kompletnych zestawów montażowych FMIC w waszych autach .

ja spawam doloty z aluminium ,eliminująć do minimum ilość złączek silikonowych ,oraz wspawuje bezpośrednio w dolot przyloncza pod map sensor ,oraz wszelkiego rodaju krócce .  

normalna cena u mnie za taką usuge wraz z montażem ,to 2500 pln i w skład tego wchodzi ,zakup po mojej sronie nowego fmic ,aluminium ,silikonow i opasek ,oraz wyspawanie tego na aucie i montaż ,co gwarantuje idealne spasowanie .

oczywiście gdyby ktoś z klubowiczy poswiecil czas i udostepnil swoje auto ,na wyspawane kilku kompletow ,to ,mysle ze realna cena za taki zestaw ,już gotowy do wysylki wyniosla by około 2000-2100 pln   oczywiście osoba która by udostepnila auto miała by od razu w tej cenie montaż .

i taka akcja musiala by być naprawdę zaplanowana i indywidualnie pod każdy model silnikowy ,jeżeli ma być dobrze .

panowie zapraszam do dyskusji ...

PS .dzięki HOLMARTO

Edytowane przez bartez80

Opublikowano
  • Autor

Tak to sie panowie przedstawia :

3F37374F-FE40-49FB-AA69-585AE323A4CB.jpeg

za 1.8 T wychodzi 766 zl całość. 

Rozumiem ze mam potwierdzać ?

w zamówieniu ujęci sa : daglas, ja, dayd_4, Noix, Dragster151