Barrrtezo Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Panowie ostatnio spotkała mnie taka sytuacja. Jadę droga ekspresowa 170 km/h chce dac wiecej gazu naciskam znacznie mocniej na pedal gazu i odcina mi turbo. Zjazdzam na pas awaryjny wylaczam silnik uruchamiam i wszystko w normie. W czym lezy problem turbo sie kończy, czy może nagar na lopatkach?
piotrsob1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Podłącz kompa i sprawdź błędy w sterowniku silnika, to się dowiesz co było przyczyną Prawdopodobnie przeładowanie ...
Barrrtezo Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 Oki powiedzmy teoretycznie ze przeladowanie i co dalej, jaki jest tego powód?
kalaf Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Miałem to samo, turbo do czyszczenia bo przeładowywuje
piotrsob1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Główne powody przeładowania mogą być dwa , nieprawidłowo działajacy zawór N75 ( poczytaj tutaj : http://allegro.pl/16-bar-manometr-glicerynowy-cisnieniomierz-stalowy-i6875765343.html ) albo przycinająca się zmienna geometria turbiny. Ale podejrzewam że w tych nowszych PD-kach mających elektryczną przepustnicę czasami może to być też jej sprawka Edytowane 10 Czerwca 2018 przez piotrsob1
Barrrtezo Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 Cisbieniomerz? To na pewno odpowiedni odnośnik? ?
piotrsob1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Sorry Wkleił się link od innego tematu Tutaj masz właściwy :
Rekomendowane odpowiedzi