Mk-Mateusz Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam. Do przed chwilka byłem przekonany ze załozyłem 5 uszczelek i 3 zapinki, wszystko ORI z ASO i nadal mi cieknie płyn z czujnika cieczy chłodzacej. Przed chwilka zauwazylem ze Cieknie mi z czegoś nad tym czujnikiem;/ Nie mam pojecia co to jest, szczerze to troszke sie zmartwiłem;/ Taki srebny dekielek przykrecony do srebnej obudowy...a obudowa zapewne do silnika. Znajduje sie to nad czujnikiem. Widze ulatniajace sie babelki powietrza,płytu z pomiedzy tego dekla o obudowy... Niemoge narazie na etce tego znalesc:) EDIT: taka kwadratowa metalowa puszeczka...z przykrecanym dekielkiem, wszysko koloru jasnego
Musashi Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 latwiej by bylo gdybys zamiescil fotke
Sztomel Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 jeśli to silnik AJM to nad czujnikiem G62/G2 może być tylko i wyłącznie pompa tandem (podciśnienia i paliwa), załączam skan : kwadratowa to ona nie jest :
Mk-Mateusz Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 dokładnie kolego...to jest to... mozeliwe ze spod tego dekielka ciekine mi płyn??? z pod tego dekielka przykrecanego srubami??? chyba ze z czegos innego w okolicy...zachwilke ide zrobic lepsza diagnoze bo wczoraj na szybko... wczoraj wygladało tak jakby uchodziło powietrze z tej pompy przez dekielek, albo płyn... hmm..sam nie wiem... płynie tam płyn??? mozeliwe jest to o czym pisze???
Sztomel Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 z niej może ciec paliwo lub olej, płyn nie.
Mk-Mateusz Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 ok, dzieki kolego, jednak to paliwo... da sie jakos to uszczelnienie wymienic? bo szukałem na forum i znalząłem jakies metody z uszczelaniem... mi cieknie z teg zewntrznego dekielka do którego przyjrecone sa sroby...
Sztomel Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 pewnie pod nim będzie uszczelka ale nie wiem czy można ją nabyć w zestawie naprawczym - można popytać w serwisie Skody - o dziwo u nich jest lepsze zaplecze jeśli chodzi o zestawy naprawcze i tańsze niż w VW/AUDI.
Rekomendowane odpowiedzi