Mk-Mateusz Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Własnie zbieram sie do wymiany przednich amortyzatorów. Dzis zdejmowałem kola bo robilem przekladke i zainteresowały mnie kolory amortyzatorów. Czerwone, przód, tył. Z tyły spręzyna: BIAŁY+ZIELONY Amortyzatora nie odczytywałem bo nie planuje narazie wymiany w tyle. Ale domyslam się ze to bedzie to samo co z przodu. Z przodu sprężyna: ZIELONY + ROZOWY + ROZOWY Amortyzator: Jest na nim znaczek VW&OOOO Pisze: 8d0 413 031 BL, SACHS, 81 4903 556 665. Po przestudiowaniu forum odkryłem ze na wlepce w bagazniku mam: 1BE Gdzies tydzien temu tak popatrzylem na moje auto i inne audi i moje tak ładnie stoi na kołach. Mysalem ze to przez koła 16stki ale dzis sie okazało ze nie tylko. Teraz prosze o porady: Co to za zawiszenie,amortyzatory, i co te kolory sprezyn znacza? Tak jak mówiłem, nie wiem czy sie cieszyc czy nie bo zamierzam zmienic przod amory i skoro sa jakies usportowione to podobne beda pewnie duzo drozsze. Chyba ze nie duzo? Prosze o jakies pomocne informacje co kupic najtanszego i dobrego (jakies sa odpowedniki tego blisteina,kyb,sachsa itp) Dzieki za pomoc:)
Cristoforo Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 masz sportowe zawieszenie 1be to zawiesznie -20mm tak wychodziło seryjnie czerwony amorek to wersja utwardzona jesli masz amorki dobre to nie trzeba zmieniać kyb i sachs to dobre amorki blistein to wysoka pólka ale i sa troche twardawe zalezy kto co lubi pamietaj ze nie powinno sie stować obnizonej sprezyny do seryjnego amortyzatora mozesz takie cos zapodać ale amorek musi być utwardzony najlepiej jak jest do tego przystosowany czyli ma obnizony skok i inna charakterystyke
Mk-Mateusz Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Opublikowano 14 Lutego 2009 no niestety mam z przodu wyrąbane amortyzatory... to co mam kupic? bo zwatpiłem teraz...a w pon chchalem wymienic... jakie stostuje sie zamienniki tego amortyzatora???
Cristoforo Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 mozesz kupic ori w aso lub utwardzone sachsa najlepiej aby przód i tył ze soba ładnie grał mozesz zapodac b6 blistein
TOM77 Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 no niestety mam z przodu wyrąbane amortyzatory... to co mam kupic? bo zwatpiłem teraz...a w pon chchalem wymienic... jakie stostuje sie zamienniki tego amortyzatora??? Zamienny nr Sachsa, czyli to co jest w OE jest taki; 557 839 (Advantage zawieszenie obniżane), ewentualnie nr Monroe E2043. Po tych numerach możesz szukać
Mk-Mateusz Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 wielkie dzieki za pomoc... juz przynjamiej sie orientuje w cenach:) niezbyt pocieszne dla mnie sachs 600zł Monroe E2043, kosztuja w miare nomrlanie ok. 200zł, maja 24mc gwarancji, to sa jakies utwardzane specjalne amortyzatory do tego zawiszenia??? na sachsa chyba sie nie porwe... chyba ze jest cos jescze w cenie ok 400zł
Rekomendowane odpowiedzi