Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black BEX quattro 225KM/345Nm by Gregor10/FULLLL/Milltek/Vfiz/Brakes-345/300/ATS GTR908/KierownicaRS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, _małyTM_ napisał:

dajcie znać to chętnie obadam jak to "grzmi" na żywo

kurna bardzo podobna czarnaulka ma chyba kpl wydechu od "baq exhaust" i stoi często w okolicach "leclerca"??

przez chwilkę myślałem że to ta sama

To nie moj rewir. Możemy jutro się zgadać. 

Opublikowano

Szwagier, ales ty mnie zaimponowal dzisiaj ! Chylę czoła:drunk:

Panowie wkrótce wpadną tutaj takie mody, jakich nikt chyba nie przerabiał (z tego co szukałem, tutaj napewno nie..). Wszyscy piwa pootwieracie jak zobaczycie fotostory :shock3:

No i to co dzisiaj przyszło na palecie..  grubo ! 

Opublikowano

Grzesiu forum już wszystko widziało...uchyl Pan rabka tajemnicy ?

Opublikowano

@black4 szukam i szukam, to forum chyba tego nie widziało. Podobnego moda Google znalazło jednego w UK, ale w B5. Jutro może szwagier jak ogarnie fotostory to wrzuci. Cierpliwości... :decayed:

Opublikowano

Ale podgrzewacie napięcie !

Powodzenia i wrzucajcie story! Hey☺

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, HOLMATRO napisał:

Szwagier, ales ty mnie zaimponowal dzisiaj ! Chylę czoła:drunk:

Panowie wkrótce wpadną tutaj takie mody, jakich nikt chyba nie przerabiał (z tego co szukałem, tutaj napewno nie..). Wszyscy piwa pootwieracie jak zobaczycie fotostory :shock3:

No i to co dzisiaj przyszło na palecie..  grubo ! 

Sam się już palę do tematów. Ale jak wiesz, lubię wszystko ogarnąć tip top i dopiero wtedy puszczać w świat info. 

Opublikowano
  • Autor

Panowie, witam ponownie. Nowy rok - niech zacznie się wykonanym nowym projektem!

Więc tak, jak zapowiadał niedawno  @HOLMATRO , czas pochwalić się kolejnym modem. Jak dla mnie duża rzecz, bo zrobiona własnoręcznie, począwszy od pomysłu, po wykonanie. Czas poświęcony naprawdę duży, efekt - jak dla mnie - super, tak jak planowałem.

Jeżeli komuś się nie spodoba - OK, rozumiem. Pamiętajcie, że każdy mod wykonywany jest pod własne preferencje i upodobania.

Tak więc poniżej kilka zdjęć. W dziale DIY wrzucę znacznie więcej zdjęć.

Jeśli macie jakieś pytania, odnośnie tego przedsięwzięcia, piszcie na PW.

3.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

8.jpg

15.jpg

17.jpg

23.jpg

29.jpg

31.jpg

32.jpg

Opublikowano

zacny pomysł i nawet ciekawie to wygląda :) a co z oświetleniem, normalnie na 2 lampki? ?

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, Frond Side napisał:

zacny pomysł i nawet ciekawie to wygląda :) a co z oświetleniem, normalnie na 2 lampki? ?

Dzięki. 

Jak najbardziej, cała listwa z lampkami jest (fabrycznie) przystosowana pod wąską wnękę. 

Edytowane przez dayd_4
edit

Opublikowano

No ooo w końcu puściłeś w świat :drunk:

Opublikowano

Też myślałem aby tak zrobić u siebie . U ciebie wyszło to naprawdę bardzo ładnie mod na duży + ??

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, Guziec583 napisał:

Też myślałem aby tak zrobić u siebie . U ciebie wyszło to naprawdę bardzo ładnie mod na duży + ??

Dzięki ?

Mi się zawsze podobała klapa USA, ale ciężko znaleźć oryginał. Więc postanowiłem, zrobić sam. Zabawy było od groma, ale tylko dlatego, że nie mam już wprawy takiej jak kiedyś, w szpachlowaniu i obróbce kitu. Jak masz jakiegoś magika blacharza-lakiernika, to zrobi ci to w jeden dzień.

Polecam moda?

Opublikowano

Fajnie to wygląda :)

Opublikowano
19 godzin temu, dayd_4 napisał:

Mi się zawsze podobała klapa USA, ale ciężko znaleźć oryginał

dawno dawno temu chłopaki z okolic "bolka" kupowali i sprzedawali klapy z b6 b7 usa na potęgę

pomysł bajka, tylko te nasze tablice ? .....dolą całe te "wow"

Opublikowano
W dniu 1.01.2019 o 17:08, dayd_4 napisał:

31.jpg

49 minut temu, _małyTM_ napisał:

dawno dawno temu chłopaki z okolic "bolka" kupowali i sprzedawali klapy z b6 b7 usa na potęgę

pomysł bajka, tylko te nasze tablice ? .....dolą całe te "wow"

Nie gadaj, dobrze jest ! Jak na nasze polskie warunki to optymalny i najbardziej ekonomiczny sposób na małe blachy :travolta:

Opublikowano

Super wyszło, szacun za porządna robotę. 

Opublikowano

Srednica końcówek słuszna i prawidłowa ale montaż w seryjnym dyfuzorze spowodował że wyglądają jak dołożone 'na siłę'. Końcówki powinny być podwieszone wyżej wg mnie tzn. co najmniej połowa najlepiej 2/3 powinny być w dyfuzorze a tu jest odwrotnie po prostu wiszą pod zderzakiem . Należałoby przerobić nieco dyfuzor. Ja bym tak zrobił.

Opublikowano

Szwagier pal :quattro:. Ja się ubieram i gonie :punk:

20190103_094608.jpg

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Srednica końcówek słuszna i prawidłowa ale montaż w seryjnym dyfuzorze spowodował że wyglądają jak dołożone 'na siłę'. Końcówki powinny być podwieszone wyżej wg mnie tzn. co najmniej połowa najlepiej 2/3 powinny być w dyfuzorze a tu jest odwrotnie po prostu wiszą pod zderzakiem . Należałoby przerobić nieco dyfuzor. Ja bym tak zrobił.

Masz rację, też to widzę, jak znajdę chwilę i wolny podnośnik, podniosę cały wydech, ale będę musiał pokombinować, bo regulacji to tam za bardzo już nie ma.

A dyfuzor - cóż, ja idę ścieżką ciągłych modyfikacji, a nie, zrobienia wszystkiego na raz. Daje to nieustającą satysfakcję z modów:buhaha: Także dyfuzor może być kolejnym... Dzięki za uwagę.

Opublikowano

Ja bym podciął zderzak nad wyobleniami końcówek i je powiekszył . Problemem może być to przetłoczenie wzdłuż dyfuzora i dookoła wyobleń na końcówki aby je zgrać po przeróbce. Byłoby z tym zachodu. Podobnie przerabiałem w swoim E46 330Cd . Dyfuzor był Mpakietowy na jedną podwójną końcówkę 2x76 mm = ja zrobiłem na dwie pojedyńcze po obu stronach / końcówki z RS6 C5/. Potem dyfuzor poszedł w ori carbon. ☺️