Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężko pali.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie to chyba najlepsze rozwiązanie, bo umówmy się, w dzisiejszych czasach immo to żadne zabezpieczenie, co najwyżej 5s. dłużej przy kradzieży

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Racja , pozatym przypomniało mi się , że jak byłem na kompie to pokazało zapłon -12.55 ,czy to prawidłowy ?

Opublikowano
  • Autor

Bylem mechanika , który stwierdził , że nie wie co to może byc. Może to przez instalację lpg.?

Edytowane przez Patjak19

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wymieniłem dla pewności pompę paliwa i dalej to samo. Mama zamiar podjechać do gazownia.

Opublikowano

Zakręć zawór w butli, odpal sinik i pozwól mu się przełączyć na gaz aby wypalił to co pozostało w rurach, zostaw go na noc (z zakręconą butlą) i spróbuj odpalić ponownie. Sprawdzisz wtedy częściowo szczelność instalacji. 

Opublikowano
  • Autor

Żadnej różnicy .

Opublikowano

spróbuj jeszcze taki test..... wsiądź do samochodu, przekręć kluczyk na zapłon żeby się kontroli zaświeciły i wyłącz, spróbuj tak ze 4,5 razy żeby pompka ciśnienie nabiła na listwie i spróbuj odpalić, jak odpali po tym zabiegu bez problemu to przypuszczam gdzie może być problem.

Opublikowano
  • Autor

To samo (może trochę szybciej łapie ale nie za pierwszym ). Ostatnio trochę bardziej czuć spalonym olejem tyko na benzynie przy zapalaniu i przy gazowaniu na gazie tak nie ma, gdzie samochód nie puści dymu , oleju też nie gubi . Może znowu do filtra syfu naleciało .?

Edytowane przez Patjak19

Opublikowano

Mowisz ze to samo? To nie dobrze, myslalem jeszcze ze moze padl ci zaworek kierunkowy i wraca sie paliwo do baku dlatego nie odpala od strzala, a znow co do zapachu oleju to sprawdz sobie odme moze sie przytkala

Opublikowano
  • Autor

A gdzie się znajduje ten zawór ?

Opublikowano
  • Autor

Poza tym przypomniało mi się , że zanim zaczęło się tak dziać to powyżej tak 2300 obr. coś zaczynało syczeć (okolice skrzyni ) jakby była gdzieś w tłumiku dziura. Ale to nie było to ,bo sprawdzałem szczelność tłumika i nie znalazłem żadnej . Działo się to tylko podczas jazdy.Potem tę syczenie  ustało i po pewnym czasie zaczęło się właśnie te jej palenie . Przypomniało mi się , że przyczyną tego był wąż , który odkręcił się od sprężarki klimy i wisiał.

Edytowane przez Patjak19

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po dzisiejszych oględzinach zauważyłe , że ten wąż jest pęknięty i się zastanawiam czy on też przypadkiem nie ma coś wspólnego z układem dolotowym ?.

Opublikowano

A jesteś pewny, że pompa paliwa działa ? Słychać ją po przekręceniu kluczyka ?  Może prąd nie dochodzi do niej i też nie odpali 

Opublikowano
  • Autor

Pompę słychać przy kręceniu rozrusznikiem. Samochód kreci ,ale go zalewa i zapala normalnie za 3 razem ten objaw jest po dłuższym postoju po krótszym postoju gdy chce zapalić łapie normalnie i odrazu gaśnie i tak kilka razy , nie raz jest tak ( ostatnio coraz czesciej ) ,że zapala za 1. Na gazie jest wszystko normalnie (idzie od dołu), a na benzynie chwilę poszarpie i jedzie normalnie tyle że jest przymulona tak od dołu do 2 tyś. obr. powyżej idzie jak szalona .

Identyczny problem.

Edytowane przez Patjak19

Opublikowano

A jakie wartości pokazuje przepływomierz i czujnik temperatury jak już odpalisz?

Opublikowano

jeżeli masz gaz to spróbuj odpalić jego na samym gazie na sekwencji wystarczy trzymać wyłącznik/włącznik gazu i przekręcić kluczyć jak odpali to coś musi być winą paliwa wtrysków itp.(oczywiście takie odpalanie na samym gazie jest nie zdrowe). A jak nie odpali to obstawiam czujnik położenia wału 

Edytowane przez wujek22

Opublikowano
  • Autor

Podłączyłem ja dziś pod kompa  i pokazało mi takie błędy po usunięciu i zapaleniu 

635 Obwód ogrzewania czujnika tlenu - przed konwerterem katalitycznym(tego nie mogłem wykasować przy zapalonym silniku)

6518 P0134 Obwód czujnika O2 - nie wykryto aktywności (bank 1 czujnik 1) 

17978-Uruchomienie silnika Zablokowane przez Immobilizer P1570-35-10

Udało się wykasować wszystkie błędy ale po przejechaniu się wyskoczyły wszystkie te trzy i ten

16505 P0121 Czujnik A pozycji przepustnicy - obwód - problem w działaniu - poza zasięgiem

A tu odczyt z bloków :

IMG_20180908_152510.jpg

IMG_20180908_152455.jpg

Edytowane przez Patjak19

Opublikowano

Witam pozwólcie ze podepne sie do tematu bo mam cos podobnego mianowicie po dluzszym postoju gdy odpalam za 1 razem to jak koledze wyzej dlawi sie i gasnie a jak za 2 razem odpalam  wszystko gra swietnie. Bylem na vagu i zadnych bledow nie ma. Od czego zacząć sprawdzanie i jak ?

Opublikowano
  • Autor

Zacznij od przeczyszczenia przepustnicy.

Opublikowano
2 godziny temu, Patjak19 napisał:

Zacznij od przeczyszczenia przepustnicy.

Ogolnie wykluczylem przepustnice ze wzgledu ze obroty nie faluja tylko ma problem z odpaleniem a gdy odpali to wszystko jest w porzadku