Janek28 Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Witam jak u kolegów w moim audi a4 B8 przestała działać klima .kupowałem w zimie i wydaje mi się że działała .klima nabita czujnik jakości powietrza wymieniony ,czujnik ciśnienia klimy nowy sprężarka na krótko działa a klima nie działa.wtyczka do czujnika ciśnienia sprawdzona i tu mam pytanko.w jednym oplocie idą dwa zielone kable do czujnika jakiegoś za znaczkiem audi a 3kable fioletowy szaro czerwony i brązowy do czujnika .i drugi fioletowy ucięty nie wiem czy któraś s robił jakieś obejście czy co. Jeśli ktoś jest z okolic Bolesławca Zgorzelca lub okolic i miał taki problem i zna się na instalacji klimy dam zarobić jak naprawi ? Edytowane 26 Lipca 2018 przez Janek28
Janek28 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 Jak brak diagnozy .u gościa od klimy wywala ciągle błąd niesprawny czujnik ciśnienia klimy.niesprawny czujnik jakości powietrza i modół
Janek28 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 A wszystko wymienione prócz modółu
wrclaguna Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 FIOLETOWY TO DIAgnoza i tu tkwi problem
Janek28 Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Opublikowano 28 Lipca 2018 Tylko jeden fioletowy jest podłączony a drugi ucięty .i nie wiem co z tymi kablami .
Janek28 Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 Panowie czy jest możliwość sprawdzenia sprawności panela z guzikiem AC ?i jeszcze jedno pytanie czy jak np będzie padnięty czujnik ciśnienia klimy i go wymienię na hella np i klima była by sprawna czy załączy się czy przez kompa muszę błędy kasować pierw?i czy do działania klimy jest tak ważny czujnik jakości powietrza czy to inna bajka
Rekomendowane odpowiedzi