walendzik297 Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Witam Tak jak w tytule mam problem Posiadam A4 b5 1.8 ADR z 97 roku z gazem i właśnie wymieniam rozrząd. Wymieniłem go a nie mogę przekręcić wałem dochodzi do pewnego momentu i staje mam wrażenie albo coś zapiera. Odkrecilem świece i tylko słyszę powietrze na pierwszym cylindrze a przekręcić wału dalej nie mogę. Dodam że samochód stał dwa dni bez paska ale nikt nie dotykał się samochodu żeby kręcić wałem czy coś. Prosił bym o szybką odpowiedź i radę Z góry dziękuję ?
XXULANXX1 Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Jeśli nie możesz przekręcić wałem to doszło do kolizji, tłok - zawór. Źle ustawiony rozrząd, musisz go ustawić na znaki. Łap linka TB 010_E13_VAG 1 8.pdf
walendzik297 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Ogólnie mam znaki ustawione dobrze tylko właśnie problem polega na tym że wal dochodzi do pewnego momentu i koniec. To teraz zdjąć pasek i próbować ustawiać czy czy jak ? dodam że w sobote na starym pasku krecilem to wszystko się kręciło a dziś jak założyłem nowy to właśnie dochodzi do momentu i koniec Edytowane 30 Lipca 2018 przez walendzik297
sitar Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Sprawdź dokładnie i na spokojnie te znaki
walendzik297 Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Opublikowano 31 Lipca 2018 Sprawdziłem sobie na spokojnie te znaki dziś i faktycznie nie zgrywaly się ? ustawiłem jeszcze raz i wszystko dobrze samochód odpalił ? dziekuje za pomoc ??
mayonez666 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) To prawdopodobnie wina samych zaworów a dokładniej sprężyn zaworowych. Naciskały na wałek który nawet nie ruszany potrafi przez nie przeskoczyć (obrócić się) . Jeśli zostawiłeś auto bez blokady na rozrządzie na kilka dni to nie ma się co dziwić. Na przyszłość polecam sprawdzić ustawienie znaków przed samym składaniem. Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez mayonez666
Rekomendowane odpowiedzi