Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Straż miejska - jakie ma uprawnienia w stosunku do kierujących pojazdami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Miał ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie? Generalnie próbuje ustalić co może pan ze straży gdybym, hipotetycznie, przejechał za zakaz wjazdu z listą wyjątków (wszyscy święci mogą jeździć po Nowym Świecie a ja już nie:) )

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

nie wszyscy swieci tylko autobusy i taksowki. i straz miejska moze Ci za to wlepic mandat

Opublikowano

Na "normalnej" drodze straż nie może Cię zatrzymać, ale jak wjedziesz pod zakaz, to już mogą zatrzymać i nawet mandacik wlepić :tongue4:

Opublikowano

z tego co wiem to na obszarze miasta Straż Miejska ma takie same prawa jak Policja. Mam w pewnym mieście takiego jednego znajomego pana straznika który jak mnie tylko widzi to już książeczke wyciąga :kox:

Opublikowano
  • Autor

Kolego :) wystarczy troszkę czasu i google :> http://www.podlaska.policja.gov.pl/PP/data/lex/Dz.U.03.14.144.html paragraf 13 i 17 Pozdrawiam :hi:

Dzięki wielkie.

Teraz wszystko wiem... łajza ze mnie, że hipotetycznie przepisy łamie :bicz: :bicz3:

Opublikowano

Do Edmondo:

Są tez patrole mieszane tj.strażnik i policjant i wtedy napewno Cie zatrzymają nawet jak nie wjedziesz pod zakaz:) A za wjazd na Nowy Świat można dostać do 500zł i 5 punkcików karnych.

Pozdrawiam :rolleyes:

Opublikowano

Nie będę tu pisał elaboratów nt. potrzeby istnienia straży miejskiej, bo ta instytucja potrafi tylko zakładać blokady i wlepiać mandaty studentom zarabiajacym na życie, rozwieszając plakaty. Co do Policji, to też tylko na premię polują...Dostałem niedawno mandat za pasy (które odpiąłem jakieś 100m przed nimi - właśnie dojeżdżałem na uczelnię), oczywiście ustawili się tak, ze ich widać nie było, dodatkowo byłem w czarnej kurtce, więc dosłownie doleciał mi do auta i łeb do szyby, żeby sprawdzić, czy mam pasy...100/2 pkt) No paranoja!! Najlepsze zdanie na koniec - "Niech mi pan powie, jak to możliwe, ze auto jest z 97', a Pan ma przód, który wychodził od 2004?" To jest Polska, Panie władzo. Żegnam.