krzysiek_f Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Opublikowano 16 Listopada 2020 Całe czarne dlatego nie widać ?
krzysiek_f Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Opublikowano 16 Listopada 2020 Tak poważnie to regenerują się
Mukade93 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Auto przymknęło oczy na to co się dzieje na świecie
longer_xd Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Sam regenerujesz czy same się regenerują? Nie wyglądały na matowe (przynajmniej na zdjęciach), więc podejrzewam, że chodzi o odbłyśniki.
krzysiek_f Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Opublikowano 16 Listopada 2020 1 minutę temu, longer_xd napisał: Sam regenerujesz czy same się regenerują? Nie wyglądały na matowe (przynajmniej na zdjęciach), więc podejrzewam, że chodzi o odbłyśniki. Regenerują się, wysłałem do specjalisty. Dokładnie, chodzi o odbłyśniki ale nie tylko. Lewa lampa była już mocno matowa, więc będzie polerowanie + lakier, obu oczywiście.
krzysiek_f Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) Mały spojler foto by Piotr Duda Edytowane 18 Listopada 2020 przez krzysiek_f
krzysiek_f Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Opublikowano 23 Listopada 2020 (edytowane) Podsumowanie regeneracji reflektorów: - wymiana odbłyśników soczewek - polerowanie kloszy + lakierowanie Przed Po Odświeżenie lamp wykonał Piotr Duda, któremu dziękuję ? Edytowane 23 Listopada 2020 przez krzysiek_f
longer_xd Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 Nie było tragedii, ale na porównaniu widać, że faktycznie lewa lampa była już nieco matowa. Najważniejsze, że zregenerowane powinny lepiej świecić, a na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. Daj znać, czy faktycznie różnica w świeceniu jest zauważalna i czy jesteś zadowolony z efektu.
krzysiek_f Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) W tym przypadku zdjęcia słabo oddają rzeczywistość, fakt też że fotograf ze mnie marny. Lewa lampa była już mocno matowa, może na tym zdjęciu będzie lepiej widać. Powiem że w świeceniu nie ma dużej różnicy, liczyłem na więcej. Wygląda na to, że moje odbłyśniki nie były takie złe jak myślałem. Edytowane 25 Listopada 2020 przez krzysiek_f
BlackHazelAudi Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Jakiej firmy masz żarówki h7 może byc to kwestia żarówek Ja używałem jak mialem jeszcze h7 lampy Osram night braker Laser h7 Powiem ci że może i trochę kosztują ale bardzo dobrze świeciły w porównaniu z takimi po 20 -40 zł sztukę z motoryzacyjnego
krzysiek_f Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Jeżdżę na Osram, zwykłe H7, ale to nie ma znaczenia bo porównuję efekt przed i po na tych samych żarówkach. Kupowałem kiedyś Philips White Vision, różnica była w barwie światła i żywotności (8 miesięcy). Zastanawia mnie czy taka "mocniejsza" żarówka nie spowoduje szybkiego wypalenia odbłyśników?
szafa Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Trzeba było od razu większe soczewki np z b8lift i do tego dobry zestaw hid, różnica wtedy była by bardzo odczuwalna, tak pieniądze wywalone w błoto moim zdaniem.
krzysiek_f Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Zastanawiałem się czy nie pójść w ksenony ale: - tym autem jeżdżę tylko do pracy tj. miasto - cena byłaby x3 Głównie chodziło mi o poprawę widoczności na tyle aby nie zdjąć ludzi z przejścia, a już niedługo widzieć że zamierzają przejść i się zatrzymać (nowe przepisy) oraz o odświeżenie wizualne. Kasę zamiast na ksenon wolę przeznaczyć obniżenie auta. Edytowane 26 Listopada 2020 przez krzysiek_f
krzysiek_f Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Opublikowano 8 Lutego 2022 (edytowane) Mały update Postanowiłem zmienić felgi z 17" na 16". Zmiana podyktowana tym, że autem robię bardzo małe przebiegi i nie ma sensu przerzucać kół 2x w roku. Jeżdzę głównie po mieście więc poszedłem w opony wielosezonowe. Edytowane 8 Lutego 2022 przez krzysiek_f
Rekomendowane odpowiedzi