Piana92 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Witam, Zakładam nowy temat, żeby nie śmiecić w temacie z dekorami led. Otóż mam problem z swiatlowodem el wire. Zabrałem się za to, podłączyłem się, tzn przetwornice pod oświetlenie nawiewów ale światłowód nie świeci jednostajnie, miga., a razem z nim całe podświetlenie( nawiewy,esp itp.) Jakby przerywało prąd. Jak podpinam pod akumulator, świeci jak powinien, światłem stałym, nic nie przerywa. Macie pomysł jak to ogarnąć? Tak mały prąd jest opuszczony pod oświetlenie nawiewów,że nie ogarnia? Dzięki za każdą radę z Waszej strony.
MaTeo85 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Za duże obciążenie zapewne. Podłącz przez jakiś przekaźnik. Włączenie oświetlenia deski zewrze styki przekaźnika i ten poda napięcie z jakiegoś innego miejsca na przetwornice.
Piana92 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2018 A wtedy będzie to dalej działać jakbym podłączył się do nawiewów? Zależy mi na tym żebym miał przyciemnianie i rozjaśnianie podświetlenia tak jak to jest z deską
MaTeo85 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 No nie wtedy nie bedzie przyciemniania
Piana92 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2018 No właśnie. Bo nie mam pomysłu jak to ogarnąć... może przetwornice inna by coś dała ale nie znam napięcia w tym źródle zasilania, czy jest po prostu 12v ?
Piana92 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zauważyłem,że i sama przetwornica (bez podłączonego światłowodu) też daje takie objawy. Nie mam niestety voltomierza, żeby sprawdzić napięcie. Ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje ?
MaTeo85 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zbyt duze obciazenie obwodu zapewne. To nie jest obwód zasilania duzej mocy. On ma zasilić max kilka Watów albo Twoja przetwornica to jakis chinski twór nie do konca dziala tak jak powinna
bobikos Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ustaw podswietlenie na maksymalną moc i sprawdź czy też miga. Wg mnie przetwornica nie jest przystosowana do pracy z obniżonym napięciem ktore występuję przy sciemnianiu podswietlenia. Jesli nie chcesz uszkodzić licznika to proponuję nie podlączać takich odbiorników pod obwód podswietlenia.
Rekomendowane odpowiedzi