mortem98 Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Witam, przedstawiam filmik z mojego przypadku. Cykanie od 40sek z groszem Od razy mowie dzisiaj wymieniony kompletny rozrzad, lancuch, pasek, napinacz lancucha, slizgi rolki, pompa wody. Do tego 500km temu wymieniona pompa oleju i czyszczony smok. Wydalem kupe kasy niestety problem dalej nie znika. Tutaj link do cykania
WYSKUN Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 a nie cyka Ci np jakaś poluzowana śrubka przy pewnych obrotach? sprawdz ciśnienie oleju manometrem
Shhaddoww Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 To mi wygląda na dźwięk z fazatora, łańcuch już może być rozciągnięty lub sam napinacz się kończy
WYSKUN Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Teraz, Shhaddoww napisał: To mi wygląda na dźwięk z fazatora, łańcuch już może być rozciągnięty lub sam napinacz się kończy faktycznie brzmi jak rozciągniety łańcuch ale @mortem98 napisał że łańcuch został wymieniony. Albo mechanik wziął kase a nic nei wymienił? zrób logi 091 i 093 jak się nie mylę
mortem98 Opublikowano 6 Września 2018 Autor Opublikowano 6 Września 2018 Mechanik to moj znajomy, oddal mi orginalny napinacz i moj lancuch, na filmiku nawet widac nowy dzisiaj zalozony.. nie ma juz pomyslow pompa oleju tez jest nowa i czysty smok chociaz cisnienia co prawda nie sprawdzalem...
mortem98 Opublikowano 6 Września 2018 Autor Opublikowano 6 Września 2018 1 minutę temu, WYSKUN napisał: sprawdz cisnienie obowiazkowo Jutro sie tym zajme. A czy brzmi to jak popychacze/zawory? Bo osobiscie jestem zalamany..
WYSKUN Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 14 minut temu, mortem98 napisał: Jutro sie tym zajme. A czy brzmi to jak popychacze/zawory? Bo osobiscie jestem zalamany.. sie nie ma co załamywać tylko zrób to co Ci podpowiadamy. Brzmi jak rozciągniety łańcuch jak @Shhaddoww powiedział -ciśnienie oleju -logi grup 091 i 093 (wszytsko na forum jest opisane jak robić logi) -zapytaj kolegi mechanika czy NAPEWNO wymienił łańcusz z napinaczem (jeśli był wyeksplatowany) bo jeśli mówi że wymienił a okaże się że nie wymienił to....
mortem98 Opublikowano 6 Września 2018 Autor Opublikowano 6 Września 2018 Jutro zrobię logi, mechanik oddal mi mój łańcuch, ślizgi, i napinacz i wystawil fakture i podbil gwarancje producenta napinanacza i lancucha. Dodam, ze od początku cykania auto jest bardziej ospałe na na "gazowanie". Z bledow na vagu pokazywal przed robota napinacza, błąd faz rozrządu. Teraz tego nie ma. A cykanie zostslo.
matimonn Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Wg mnie to nie to cykanie będzie problemem, tylko stuk przy schodzeniu z obrotów. Zaglądał mechanik do panewek korbowych?
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Nie zagladal, pompe oleju robilem u innego goscia, zasugerowalem, ze moze wymienić przy okazji panewki to powiedzial, ze panewki byloby słychać i nie ma co sie pchac w koszty. Teraz zaluje bo mogłem od razu kazac to zmienic jedna rzecz mniej..
marcinoa4b5 Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 jakiej firmy pompe oleju zapodałeś??
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Pompa weszla Borsehung dodam, ze na zimnym silniku nic nie cyka...
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Dzisiaj do wieczora zmierze cisnienie manometrem
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Dzisiaj do wieczora zmierze cisnienie manometrem Jednak dopiero w poniedzialek. A vaga mam pirata i watpie, ze uda mi sie na nim zrobic logi..
przem8 Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Przecież paczka z vagiem/vcdsem jest do pobrania z forum więc gdzie problem?
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Dzisiaj postaram sie zrobic te logi, cisnienie oleju w poniedzialek, zmierzylem za to cisnienie na cylindrach 1- 0.82 MPa 2- 0.79 MPa 3- 0.78 MPa 4 0.8 MPa Czyli pytanie do Was, jak jest fatalnie :-)?
przem8 Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Kiepsko ale przynajmniej równo ? Z ciekawości - jaki realny przebieg i ile na lpg?
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 37 minut temu, przem8 napisał: Kiepsko ale przynajmniej równo ? Z ciekawości - jaki realny przebieg i ile na lpg? Kupielm auto niby 224 benzyna założyłem nowy gaz na chwilę obecną 241
mortem98 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Po podpięciu vaga błędy 16396 bank 1.... 18057 Dodam, że napinacz jeździ drugi dzień...
Rekomendowane odpowiedzi