Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] Sprawdzenie czy kluczyk jest oryginalny??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden kluczyk, teraz ubezpieczając auto musze podac ile mam orginalnych, tak więc powiedziałem że jeden ale potem pomyślałem sobie czy na pewno jest orginalny, w przypadku kradzieży auta przedstawił bym ten kluczyk a ubezpieczyciel powie że to jest doróbka i pupa blada, dlatego mam pytanie jak mogę sprawdzić czy kluczyk jest orginalny????, w serwisie facet powiedział że moze sprawdzić za dwie stówy.....

Dodam że auto jest ze stanów, kluczyk jest wyposażony w jak to stwierdził poprzedni właściciel dostepny tylko w amerykanskich wersjach guzik do sprawdzenia gdzie stoi nasze auto na zatłoczonym parkingu naciskamy a samochód wyje :kox: ech ci amerykanie,

Jesli ktoś jest w stanie proszę o odpowiedz

pozdro

Opublikowano

z tym guzikiem to gosciu przesadzil-to jest normalna funkcja wyszukiwania auta-dostepna w wielu wersjach alarmow,a kluczyk to mozna sprawdzic w serwisie,jesli w serwisie byl dorabiany,bo napewno byloby to odnotowane...swoja droga,powinienes w ubezpieczalni powiedziec,ze nie wiesz ,czy to oryginal-masz prawo nie wiedziec,bo sie po prostu na tym nie znasz ,a poprzedni wlasciciel dal ci tylko ten :wink4:

Opublikowano

Cieżko powiedzieć czy oryginał to oryginał bez "badań". Ale na pewno musi mieć coś na rzeczy skoro odpalasz i jeździsz, ponieważ po włożeniu klucza do stacyjki (przynajmniej w mojej wysłużonej B5) masz go "sprawdzanego" (świeci się kontrolka autka). Jeśli się nie zgadza :thumbdown: to ... po balu.

Opublikowano

nie widze problemu.Jak masz scyzoryk ori i wszystko dziala jak nalezy to nie jestes w stanie sprawdzic czy to ori czy kopia.I nikt z ASO równiez tego nie sprawdzi :cool1:

Opublikowano

OK DZIEKI ZA ODPOWIEDZI

POZDRO