Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 TDI PD] Zgasiłem auto, na drugi dzień nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,            

Mam problem przy odpalaniu, rozrusznik kręci i przy tym przykapca z wydechu jakby miał zaskoczyć ale coś go blokuje. Akumulator nowka od miesiąca, pompę paliwa słychać przy przekręceniu zapłonu, może to być wina któregoś z czujników?

Jest to a4 b6 1.9tdi 130km 2004r. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź klapę gaszącą.

Opublikowano

Jak sie zapowietrzył to możesz kręcić do końca świata 

Opublikowano

Zdejmij wężyk od gruszki zaworu egr i go zaślep ,pasuje śrubka M6 ,

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, Axel1 napisał:

Jak sie zapowietrzył to możesz kręcić do końca świata 

Jak mogę sam odpowietrzyć układ paliwowy ?

slyszalem, ze można za pomocą strzykawki odpowietrzyć tylko gdzie ja podłączyć wężykiem 

Opublikowano

Podgrzewacz paliwa na filtrze - zdejmij wężyk idący od głowicy - włóż strzykawkę i spróbuj... 

Możesz też przy odpalaniu wspomagać się wciskaniem 0/1 pedałem gazu - czasami pomaga... 

Przy okazji podjedź do kogoś i sprawdź błędy i korekcje... bo może już oringi na pompkach mają dość i paliwo ucieka z kanału w głowicy...

EGR nie ma nic do tego, bo nawet z otwartym odpali... ale klapa gasząca już tak, tylko musiałoby się urwać cięgno itd... bo w normalnym stanie ona zawsze jest w stanie otwarcia

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, kamil-vag napisał:

Podgrzewacz paliwa na filtrze - zdejmij wężyk idący od głowicy - włóż strzykawkę i spróbuj... 

Możesz też przy odpalaniu wspomagać się wciskaniem 0/1 pedałem gazu - czasami pomaga... 

Przy okazji podjedź do kogoś i sprawdź błędy i korekcje... bo może już oringi na pompkach mają dość i paliwo ucieka z kanału w głowicy...

EGR nie ma nic do tego, bo nawet z otwartym odpali... ale klapa gasząca już tak, tylko musiałoby się urwać cięgno itd... bo w normalnym stanie ona zawsze jest w stanie otwarcia

OK dzisiaj jak mi tylko pozwoli czas sprawdzę i dam znać co i jak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam 

Audi odpaliło po doładowaniu go plakiem i do tej pory pali bez problemu lecz od czasu do czasu silnik wchodzi w drgania.

Po podłączeniu do kompa wyszedł pompowtrysk na drugim cylindrze, już podlewa. I moje pytanie wymienić jeden pompowtrysk czy wszystkie? Regeneracja czy używki? JAk regeneracja to gdzie polecacie?

Opublikowano
W dniu 29.09.2018 o 13:46, Masterhizmooptik napisał:

Witam 

Audi odpaliło po doładowaniu go plakiem i do tej pory pali bez problemu lecz od czasu do czasu silnik wchodzi w drgania.

Po podłączeniu do kompa wyszedł pompowtrysk na drugim cylindrze, już podlewa. I moje pytanie wymienić jeden pompowtrysk czy wszystkie? Regeneracja czy używki? JAk regeneracja to gdzie polecacie?

Patrząc na na korekcje w grupie 013 na pewno nie można wysnuć twierdzenia że któraś pompka "leje" lub "polewa" :glupek2:

Od lat próbuje to uświadomić ludziom na tym forum, bo wysyłają dobre pompki do regeneracji i jak im wrócą z powrotem gorsze niż były to dopiero zaczynają się problemy ....:decayed:

Zawyżone korekcje na którymś z cylindrów , które w dodatku potrafią się szybko zmieniać , do tego czasami telepanie po chwili pracy na wolnych obrotach i pojawiające się wartości korekcji powyżej +2,0 , to typowe objawy zużycia uszczelnień pompowtryskiwaczy :glupek2:

I nic to nie ma wspólnego ze zużyciem pompek, może to też być powodem problemów z porannym odpalaniem ( paliwo się przez to może cofać z szyny paliwowej w głowicy ) :P

Dopiero jak się wymieni uszczelnienia i zamieni przy okazji miejscami pompki o najniższe i najwyższej korekcji to można ocenić czy problem jest w pompce , czy warunkach panujących w cylindrze , pod warunkiem że wszystko po tej robocie nie wróci do normy .

A wraca do normy w 90 % wypadków, BEZ REGENERACJI CZY WYMIANY POMPEK NA INNE :D

Warunek jest tylko jeden, wymianę uszczelnień musi zrobić dobry fachowiec, jest przy tej robocie tyle niuansów od których zależy czy i jak długo będą one szczelne po wymianie , że pisać mi się nie chce :P:hi:

Edytowane przez piotrsob1