Tomek.O Opublikowano 21 Maja 2006 Opublikowano 21 Maja 2006 Szukam pomocy w spawie usunięcia usterki w silniku .Mam kłopoty z wolnymi obrotami w czasie pracy na benzynie.Silnik zachowuje się tak ,jak by nie palił na wszyskich świecach.Po zwiększeniu obrotów i przełączeniu na gaz pracuje bez zarzutu Cały kłopot polega na tym że po podłączeniu pod komputer nie widać żadnych poważnych błędów które w mniemaniu mechanika wpływają znacząco na pracę silnika. Z własnej obserwacji zauważyłem że po zaciśnięciu przewodu powrotnego z listwy wtryskowej obroty wracają do właściwego poziomu .Zmiana zaworu na listwie nic nie dała. Sprawdzałem też pompę paliwową lecz tylko pod względem elektrycznym .Wszystko ok. Może ktoś z Was tez mniał taki problem. Proszę o pomoc lub kontakt z kimś co ma w tej sprawie coś do powiedzenia . Tomek
szogun0 Opublikowano 22 Maja 2006 Opublikowano 22 Maja 2006 Jeśli jest tak jak piszesz to ja bym szukał po stronie niepoprawnie działających wtryskiwaczy. Jeden z nich być może jest przytkany lub podaje mniej paliwa.
Tomek.O Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Opublikowano 26 Maja 2006 Jeśli jest tak jak piszesz to ja bym szukał po stronie niepoprawnie działających wtryskiwaczy. Jeden z nich być może jest przytkany lub podaje mniej paliwa. faktycznie to był wtryskiwacz. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi