Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AVJ - ciężko pali, błędy, brak CHECK ENGINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Lichy92 napisał:

Gdzie jej szukać ?

Najlepiej u źródła  @Dystrybutor SKV

Opublikowano
  • Autor

A istnieje możliwość odczytać gdzieś fabryczny kod pompy ? U mnie jest zamiennik więc z pompy odpada. Co ogólnie Przem sądzisz ? Winna będzie pompa ? Naprawdę jestem tym zmartwiony. Nie wiem czy odnoszę też dobre wrażenie, ale auto pali gorzej im mniej paliwa jest w zbiorniku.

Opublikowano

Na pompie powinny być numery i po tym powinieneś dojść. Nie znam fabrycznych oznaczeń ale jest sporo tematów z wymianą pompy paliwa więc może znajdziesz albo ktoś życzliwy pomoże :D

Objawy pasują do pompy, bo sam miałem czasem podobne ale tylko z rana, przy pierwszym rozruchu.

Po logach co kiedyś robiłeś to nie wygląda żeby coś było z pompą ale może ma problemy tylko przy rozruchu. Kto wie co ją boli ale jak masz info, że siedzi tam tani zamiennik to może i tu jest przyczyna.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

No tylko tak jak mówię u mnie jest jakiś zmiennik i nie wiadomo do czego, ale poszukam jeszcze na forum chociaż powiem szczerze, że już trochę przekopałem. A co sądzisz o tym zawyżonym ciśnieniu ?

Opublikowano

Bardziej masz problem z utrzymaniem ciśnienia, bo spada do 0, przynajmniej tak pisałeś.

Sprawdziłbym pompę na krótko jak podaje paliwo. Więcej pomysłów nie mam :)

Opublikowano

Jak masz możliwość to pożycz ten zegar do mierzenia cisnienia paliwa i sprawdź jakie jest cisnienie w momencie jak gasnie. Bo trochę błędne koło się robi. 

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Tunio napisał:

sprawdź jakie jest cisnienie w momencie jak gasnie

No i tu jest delikatny problem bo samochód gaśnie kiedy ma ochotę i praktycznie za każdym razem gdy wsiadam do niego musiałbym podpinać się manometrem. Pożyczę jeszcze jutro i może akurat się uda i zgaśnie. Najchętniej oddałbym to mechanikowi, ale w mojej okolicy nie ma mechanika, który jest w stanie rozwiązać ten problem bo się kompletnie nie znają i wymyślają...

Opublikowano
  • Autor

Panowie zalałem 20 litrów Pb i od tego momentu samochód nie gaśnie. To chyba daje sporo do myślenia? 

Opublikowano
W dniu 24.10.2018 o 20:55, Lichy92 napisał:

Rozmawiałem z poprzednim właścicielem i mówi, że pompa była wymieniana na jakiś zamiennik (cena ok. 100 zł) z intercarsu. Zastanawia mnie dlaczego bije większe ciśnienie niż powinno ? Wymieniać pompę ? Jeśli tak to na jaką ?

Większe ciśnienie to prawdopodobnie źle wyskalowany manometr. Filtry Manna mają raczej dobre regulatory ciśnienia. Sam posiadam dokładnie taki sam filtr i daje 4 bary. Ustępowanie problemu przy większej ilości paliwa w baku wskazuje na pompę.

Zamiennik za 100 zł z intercarsu? Oni w ogóle sprzedają same wkłady? Może kiedyś, teraz tylko całe komplety pompa+kosz i na pewno nie za 100 zł. Jestem niemal pewien, że nadal masz oryginalny kosz, więc masz też numer katalogowy. Sprawdź. Zamiennik SKV daje 3 bary (w AVJ układ paliwowy niby powinien pracować na 4 bar), chociaż pewnie będzie działać. Problem w tym, że w B6 szły dwa rodzaje pomp - z króćcem (przewód paliwowy montowany na opaskę) i z gniazdem (przewód wraz z końcówką montowany na metalową zapinkę), do tego różniły się średnicą. Więc, żeby mieć 100% pewności trzeba pompę wyciągać.