steelq121 Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Witam, mam dość poważny problem z samochodem, ostatnio zaczyna mi immo szwankować, tzn. po przekręceniu kluczyka samochód gaśnie i wywala błąd immo, wyjmę kluczyk wsadzę w drugą stronę działało. Aczkolwiek teraz to już coś się niedobrego dzieje, po przekręceniu kluczyka, samochód nie chce odpalić, i dym wydziela się spod kierownicy/stacyjki. śmierdzi plastikiem. Za drugim przekręceniem stacyjki, prawie załapie i znów dym. Za trzecim już odpala i wszystko wraca do normy. Przy okazji akumulator pada rozładowuje go coś. Sprawdziłem ostatnie podłączenia tuby, i innych rzeczy ale wszystko gra, bez żadnych szpar czy drutów na wierzchu. Chcę we wtorek rozkręcić stacyjkę, ale może ktoś miał podobny problem i może nasunie mi coś na myśl.
michałswd Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 odepnij aku później zdemontuj wszystki plastiki pod kierownica przy kierownicy etc , możliwe ze jakiś gryzoń "namieszał przy kablach" nie jezdzij autem do momentu zlokalizowania przyczyny tego dymienia ,
steelq121 Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 Problem w tym, że do domu wjadę dopiero w poniedziałek wieczór, i akurat jestem tym ustroistwem.
mszark Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Normalnie to po pierwszym dymku powinieneś odpuścić i szukać przyczyny, a nie dalej próbować Za chwilę nie będzie czego ratować 1
steelq121 Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Problem w tym że nie jestem w mieście nawet, więc nie było innej opcji. Ale skoro tak to dzisiaj wracam i rozbieram. Edytowane 30 Września 2018 przez steelq121
steelq121 Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 Ja pierdziele. Znalazłem winowajce. Tylko teraz ja mogę to zaizolowac, ale co wywołało to przepalenie kabla. Bo co z tego że zaizoluje jak będzie to samo. Kabel był niebieski albo zielony. W tej kostce do stacyjki.
Rekomendowane odpowiedzi