Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Klimatyzacja - instrukcja obslugi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

mam 2 pytania dotyczące klimatyzacji,nie wiem jak ją optymalnie ustawić żeby prawidłowo działała? i gdzie mogę znaleźdż instrukcję do klimatronika dwustrefowego mojego auta po polsku

bardzo dziękuję za pomoc

Opublikowano

klikasz klawiszkami + i - po wskaznikami temperatury, zadana temperature, dla kazdej strony, klikasz na auto i o niej zapominasz.

ew. mozesz sobie wylaczyc tryb auto zmieniajac sile nadmuchu klawiszami + i - na srodku. szczegolnie warto to uczynic do momentu nagrzania silnika.

cala filozofia,

BTW - pobaw sie, nic nie wybuchnie :cool1:

Opublikowano

bardzo dziękuję za wskazówki,tak robiłem z tym że niejednokrotnie ECON miałem włączony,czy mogłem coś uszkodzić?

Opublikowano

bardzo dziękuję za wskazówki,tak robiłem z tym że niejednokrotnie ECON miałem włączony,czy mogłem coś uszkodzić?

nie :cool1:

Opublikowano

Pamiętaj tylko, że klawisz ECON musi być wyłączony (bez świecącej kontrolki) :hi:

A niby czemu musi być zawsze wyłączony ? Ja obecnie mam włączony.

Skoro piszesz skrótowo dla kogoś, kto się nie zna, to wyjaśnij jakie są tego powody, a moim zdaniem żadne.

arczi-11, tutaj masz dokładny opis ustawienia:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_tryb_auto_w_klimatyzacji-t30637.0.html;msg365049#msg365049

Opublikowano

A ja się podłączę do tematu jak można. U mnie jest tak, że czy mam ECON, czy klimę, WYŁĄCZONY tryb Auto, to również mi się potrafi zwiększać samoczynnie nawiew. Czy to jest normalne, czy jakis kiks??

Opublikowano

A ja się podłączę do tematu jak można. U mnie jest tak, że czy mam ECON, czy klimę, WYŁĄCZONY tryb Auto, to również mi się potrafi zwiększać samoczynnie nawiew. Czy to jest normalne, czy jakis kiks??

Normalne działanie, poczytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_czy_na_manualu_rosnie_wam_samoczynnie_moc_nawiewu_w_klimatroniku-t64194.0.html

Opublikowano

U mnie też tak jest

Opublikowano

Dzięki Panowie za podpowiedź :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...