arczi-11 Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam serdecznie mam 2 pytania dotyczące klimatyzacji,nie wiem jak ją optymalnie ustawić żeby prawidłowo działała? i gdzie mogę znaleźdż instrukcję do klimatronika dwustrefowego mojego auta po polsku bardzo dziękuję za pomoc
Musashi Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 klikasz klawiszkami + i - po wskaznikami temperatury, zadana temperature, dla kazdej strony, klikasz na auto i o niej zapominasz. ew. mozesz sobie wylaczyc tryb auto zmieniajac sile nadmuchu klawiszami + i - na srodku. szczegolnie warto to uczynic do momentu nagrzania silnika. cala filozofia, BTW - pobaw sie, nic nie wybuchnie
bobusiek Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Pamiętaj tylko, że klawisz ECON musi być wyłączony (bez świecącej kontrolki)
arczi-11 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 bardzo dziękuję za wskazówki,tak robiłem z tym że niejednokrotnie ECON miałem włączony,czy mogłem coś uszkodzić?
Wihajster Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 bardzo dziękuję za wskazówki,tak robiłem z tym że niejednokrotnie ECON miałem włączony,czy mogłem coś uszkodzić? nie
lukaszr Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Pamiętaj tylko, że klawisz ECON musi być wyłączony (bez świecącej kontrolki) A niby czemu musi być zawsze wyłączony ? Ja obecnie mam włączony. Skoro piszesz skrótowo dla kogoś, kto się nie zna, to wyjaśnij jakie są tego powody, a moim zdaniem żadne. arczi-11, tutaj masz dokładny opis ustawienia: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_tryb_auto_w_klimatyzacji-t30637.0.html;msg365049#msg365049
KOval81 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 A ja się podłączę do tematu jak można. U mnie jest tak, że czy mam ECON, czy klimę, WYŁĄCZONY tryb Auto, to również mi się potrafi zwiększać samoczynnie nawiew. Czy to jest normalne, czy jakis kiks??
Daimos Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 A ja się podłączę do tematu jak można. U mnie jest tak, że czy mam ECON, czy klimę, WYŁĄCZONY tryb Auto, to również mi się potrafi zwiększać samoczynnie nawiew. Czy to jest normalne, czy jakis kiks?? Normalne działanie, poczytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_czy_na_manualu_rosnie_wam_samoczynnie_moc_nawiewu_w_klimatroniku-t64194.0.html
kry2503 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 A ja się podłączę do tematu jak można. U mnie jest tak, że czy mam ECON, czy klimę, WYŁĄCZONY tryb Auto, to również mi się potrafi zwiększać samoczynnie nawiew. Czy to jest normalne, czy jakis kiks?? U mnie też tak jest
Rekomendowane odpowiedzi