master2901 Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 W swojej B7 też tak miałem. Gdy nacisnąłem na hamulec było stuknięcie. Sprawdź czy klocki w jarzmie siedzą sztywno czy mają luzy. Jeśli klocki w jarzmie chodzą góra dół to prawdopodobnie masz wyrobione jarzmo Spróbuj też rozszerzyć blaszki które wchodzą w zacisk, są przy wewnętrznym klocku. Jeśli masz takie klocki oczywiście U mnie pomogło Cisza jak ręką odjął
Vipp Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Tylko ze to bardzo głośny dźwięk, dodam też że przy tych temperaturach co teraz nie stuka wcale, gdy jest +25 zaczyna się komedia przy każdym wciśnięciu hamulca prawie..
Marecki1 Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 W moim przypadku stukanie tez w prawym kole przy hamowaniu i tez 320mm... był winny nie dokrecony jeden wachacz górny.... tzn. niby był ale wystarczyło moze 60* stopni obrotu kluczem i jak reka odjał.... A rowniez szukałem w hamowni problemu... nawet na szarpakach nie wyszło....
Rekomendowane odpowiedzi