Misieqq7 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Też mam taki problem. Zawieszenie 1be i 2 cm różnicy. Zakupiłem te podkładki plastikowe i zobaczymy jak to po montażu będzie wyglądać:)
Wiktoro Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 W dniu 6.01.2019 o 00:58, Misieqq7 napisał: Też mam taki problem. Zawieszenie 1be i 2 cm różnicy. Zakupiłem te podkładki plastikowe i zobaczymy jak to po montażu będzie wyglądać:) Kiedy bedziesz montiwal podkladki?chcialbym zobaczyc efekt
Misieqq7 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 16 minut temu, Wiktoro napisał: Kiedy bedziesz montiwal podkladki?chcialbym zobaczyc efekt Może w tym tygodniu. Sam jestem ciekaw jaki będzie efekt
jolley Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 @Misieqq7 porób foty przed i po koniecznie
pila24 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Proponuję od razu podmiankę sprężyn na używki 3-4 kategorie wyżej,i najlepiej kupić od cabrio bo tam masa tyłu auta nie podlega takim dużym wahaniom jak w avancie z racji śmiesznego bagażnika. Ja taki komplet sprężyn w dobrym stanie kupiłem za 20 zł,po zabiegu tył wyrównał się z przodem. Przed wymianą było jak u kolegi kilka postów wyżej a po wymianie efekt taki Edytowane 9 Stycznia 2019 przez pila24
Misieqq7 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 1 godzinę temu, pila24 napisał: Proponuję od razu podmiankę sprężyn na używki 3-4 kategorie wyżej,i najlepiej kupić od cabrio bo tam masa tyłu auta nie podlega takim dużym wahaniom jak w avancie z racji śmiesznego bagażnika. Ja taki komplet sprężyn w dobrym stanie kupiłem za 20 zł,po zabiegu tył wyrównał się z przodem. Przed wymianą było jak u kolegi kilka postów wyżej a po wymianie efekt taki mam w zakładkach już dawno chyba od cabrio 11 abo 10 grupa wagowa, teraz mam 8 a powinno być 9 po przekładce na quattro. jak nie nakładki nie pomogą to wtedy sprężyny założę:)
Misieqq7 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 10 godzin temu, jolley napisał: @Misieqq7 porób foty przed i po koniecznie z tym może być problem bo wszędzie śnieg zalega i nie ma równego placu, a garaż za mały żeby fotkę zrobić.. zobaczę:)
Misieqq7 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 W dniu 8.01.2019 o 21:36, Wiktoro napisał: Kiedy bedziesz montiwal podkladki?chcialbym zobaczyc efekt właśnie odebrałem auto od znajomego mechanika, tym razem sam nie robiłem bo nie mam w zimie warunków.. nie miałem jak teraz zmierzyć ile jest cm z tyłu, ani zrobić fotki wcześniej przed montażem ,ale byłem na stacji benzynowe zatankować i wizualnie zdaję mi się że jest równo:) jutro zrobię pomiary i dam znać jak to wygląda:)
Wiktoro Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 1 minutę temu, Misieqq7 napisał: właśnie odebrałem auto od znajomego mechanika, tym razem sam nie robiłem bo nie mam w zimie warunków.. nie miałem jak teraz zmierzyć ile jest cm z tyłu, ani zrobić fotki wcześniej przed montażem ,ale byłem na stacji benzynowe zatankować i wizualnie zdaję mi się że jest równo:) jutro zrobię pomiary i dam znać jak to wygląda:) I foto:)
szpakuziom Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) U mnie też tak siedzi, dorwałem sprężyny 1be w bardzo dobrym stanie, zero rdzy itd 4 niebieskie paski, podkładki też wydawały być ok, ale widać, że chyba jednak nie i też muszę to zrobić, bo dziwnie wygląda. Amorki z przodu też w bardzo dobrym stanie, 0 rdzy, odboje wszystko jak nowe. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez szpakuziom
Misieqq7 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 a więc jestem po pomiarach, przed założeniem nakładek przód 65 cm tył 63 cm. Po montażu zmierzyłem każde koło i prawy przód 65.5 cm prawy tył 65 cm lewy przód 65 cm lewy tył 65 cm więc pomimo że nakładki mają 13 mm tył podniósł się około 2 cm bo, jak wiadomo nakładka idzie pomiędzy ramę a sprężynę więc czym dalej błotnika będzie wyżej dlatego mamy około 2 cm na błotniku:) jestem zadowolony z efektu jakie dały te nakładki i polecam taki zabieg:)
Misieqq7 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 12 godzin temu, Wiktoro napisał: 12 godzin temu, Misieqq7 napisał: właśnie odebrałem auto od znajomego mechanika, tym razem sam nie robiłem bo nie mam w zimie warunków.. nie miałem jak teraz zmierzyć ile jest cm z tyłu, ani zrobić fotki wcześniej przed montażem ,ale byłem na stacji benzynowe zatankować i wizualnie zdaję mi się że jest równo:) jutro zrobię pomiary i dam znać jak to wygląda:) I foto Foto zrobiłem na szybko ..
Rekomendowane odpowiedzi