mat36cichy Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) Może spadnie na mnie fala krytyki, ale mam ten sam motor i napęd więc się wypowiem. Powodzenia w zrzucaniu miski olejowej w ponad 20 letnim 1.8T Quattro AEB , tak o, na wszelki wypadek ... Ogólnie kibicuje, ale litości Ja bym na Twoim miejscu odpuścił , zalej właściwy olej, pojeździj chwile, zalej drugi raz, pojeździj chwile zalej i 3 raz, aż olej nie będzie czarny jak smoła zaraz po wymianie. Jeśli to nie pomoże, wtedy płukanie silnika. Jeśli to nie pomoże wtedy ew. myśl o zrzucaniu miski . Ale to tylko moja opinia, nie jestem mechanikiem. Albo od razu po 1 wymianie jeśli widzisz że dalej słabo - przepłucz i zalej właściwy olej. Może być przecież i tak że po 1 wymianie, wszystko wróci do normy. Edytowane 19 Października 2018 przez mat36cichy
radi88PL Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Znając problemy 1.8T z tak zwanym "oil sludge" zdecydowanie lepiej zdjąć miskę i zajrzeć do smoka. Sprawny mechanik poradzi sobie bez problemu. Ważne aby nie nawalić na łączenie miski dużej ilości silikonu.
mat36cichy Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 W dniu 20.10.2018 o 18:43, radi88PL napisał: Znając problemy 1.8T z tak zwanym "oil sludge" zdecydowanie lepiej zdjąć miskę i zajrzeć do smoka. Sprawny mechanik poradzi sobie bez problemu. Ważne aby nie nawalić na łączenie miski dużej ilości silikonu. sprawny mechanik sobie poradzi z wszystkim bez problemu - tylko kasa misiu kasa : ) Lepiej chyba spróbować samemu to co opisywałem ja czy inni. Oddawać macherom i kasę wydawać zawsze jest łatwo. A macher tam się będzie przejmował czy da dużo czy mało sylikonu... Zrobi jak uważa, byle szybciej :)
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się