Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AYM] Dziwny dźwięk koło filtra powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z pod filtra powietrza przy wyższych obrotach kiedy załącza się turbinka słychać dziwny niepokojący dźwięk typu: "PSZSZSZSZSZTTT" tak jakby uciekało powietrze ... Autko to audi a4 b6 2.5 tdi v6 <niedawno kupione> ... nie wiem czy to jest typowy dźwięk czy coś się popsuło w mojej audiczce. Heelp.

EDIT: Ten dźwięk wydobywa się jak silnik schodzi z obrotów.[br]Dopisany: 24 Luty 2009, 13:48_________________________________________________Nikt mi nie pomoże ? ;( Chciałbym dodać, że po dodaniu gazu do około 2000 obrotów i PO puszczeniu go słychać ten nietypowy dźwięk.

Opublikowano

dzięki za info, znam ten temat. Ja mam dźwięk powietrza takiego jakby uciekało wraz ze spadkiem obrotów ... podobna sprawa do tej z linka co podałeś. Śledzę go na bieżąco.

Opublikowano

turbinka sie nie załącza tylko cały czas pracuje :cool1:

Opublikowano

Jesli wsiade do auta i pozamykam drzwi ... i przygazuje powyzej 2,5k obrotow i przy schodzeniu z obrotow gdzies za schowkiem po stronie pasazera slychac wyrazne "PSZSZSZSZT" tak jakby powietrze uciekalo po calym dolocie ... w przyszlym tygodniu jade sprawdzic turbine i dam znac czego sie dowiedzialem.

Dzieki boseron.

Opublikowano

jak dodajesz gazu zbiera sie cisnienie,potem puszczesz gaz i to cisnienie musi gdzies ujsc-i uchodzi przez zawor Dump Valve i to wlasnie jest ten dzwiek ''psssyt''=-normalne i nie ma sie czym przejmowac,jesli poza tym dzwiekiem nie ma zadnych niepokojacych objawow,typu spadek mocy,czy obrotow-jesli wszystko gra i buczy-tak ma byc :wink4: