Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do wymiany tylny prawy amortyzator. Amortyzatory wymienia się parami tak? Mam u siebie amortyzatory czerwone sprężyny mają kolor niebieski różowy różowy różowy. Założyć amortyzatory sachs czy kayab co lepsze? i czy mogę prosić o jakieś onaczenia do tych sachs lub kayab? Pozdrawiam

Opublikowano

Musisz kupić amortyzatory o obniżonym skoku, bo masz zawieszenie 1be albo 1bv. Nie wiem czy kyb ma takie w ofercie ale na pewno ma je sachs, opisane jako amortyzator dla pojazdów z zawieszeniem sportowym, nr chyba sachs 312 784.

Amory wymienia się parami.

Opublikowano

przód Monroe E2054,  tył Monroe E1284 ,takie montowałem u siebie do 1be ,polecam

Opublikowano (edytowane)

Właśnie mam zawieszenie 1be. To lepsze będą sachs czy monroe ? Czy może coś innego lepszego?

Edytowane przez Vexart
Opublikowano

Te co wyżej Ci napisałem mam u siebie tył ponad rok , przód ok 2m-c i jest Ok, znajomy ma ponad rok przód i też jest Ok, na 1 montaż też dają Monroe, Sachs mam w audi 80 ale przy zwykłym zawieszeniu już kilka lat i też nie było z nimi problemu, kyb mieliśmy w skodzie po ok 3m-c zaczęły stukać i trzeba było wymienić , wymienione na Monroe i spokój ok 3 rok ,ogólnie do wszystkich aut montowałem Monroe i nigdy nie miałem z nimi problemu 

Opublikowano

Witam. Jako iż wymiana amortyzatorów nie była pilna bo było widać słabsze tłumienie ale jeszcze w normie. Więc nie wymieniłem bo nie miałem czasu. Ale już się za to biorę.

Znalazłem taką aukcję https://allegro.pl/sachs-amortyzatory-osl-tyl-audi-a4-b6-sport-i7338301155.html

W niej jest zmyłka :

Zawieszenie: dla pojazdów z zawieszeniem sportowym

Zawieszenie: dla pojazdów z zawieszeniem standardowym

Oraz znalazłem https://allegro.pl/amortyzatory-tyl-audi-a4-b6-2000-04-monroe-sport-i7590399266.html

tylko że tutaj nie mam odbojników które też się rozleciały.

Jak myślicie które zakupić?

Opublikowano

Ja założyłem Monroe i sobie chwalę