Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Macie jakiś sposób na wyciszenie wnętrza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli ktoś ma jakiś sposób na wyciszenie wnętrza to bardzo proszę podzielić się wiedzą, bo mam wrażenie że w trasie - przy większej prędkości- chyba ciut przy głośno się robi w moim samochodzie.

Pozdro. :a4fan: :twisted:

Opublikowano

Zlokalizuj, z której strony i popraw ramę szyby, bo przeważnie jest odgięta i tam szumi przy większych prędkościach.

Opublikowano

mam to samo ale umnie przyczyną jest wyrobiony sworzen w zawiasie drzwi i opadly troszke na dół efekt jest taki ze przy 140km/h słychac taki szum jakbym mial szybe uchyloną-ale juz niebawem sie tym zajme!!!!

Opublikowano
To nie wina ramy

Ramę można doszczelnić

Rysunek poglądowy jak to wygląda :wink:

Schowek01.jpg

Opublikowano
U mnie gwizdze z tego miejsca jak na rysunku, mam wyregulowac ramę?

Obrazek

U mnie szumi w tym samym miejscu.Tak gdzies juz od ok.100km/h szumi jakbym mial uchylona szybe.Ale nic mi nie wieje.Na oko tez sie wydaje ze wszystko OK.Jednakze jest to autko z 2003 roku wiec wydaje mi sie ze uszczelka nie mogla sie juz zuzyc.Ostatnio posmarowalem ja sprayem silikonowym ale nic nie pomoglo.

Jak moge sie tego pozbyc?Ma ktos jakies porady?

Pozdrawiam i zycze wszystkim Wesolych Swiat! :lol:

Opublikowano

a4avant uszczelka na pewno się nie wyrobiła, potrzebna jest regulacja ramy.

W poście wyżej jest rama od B5, co do B6 muszą się wypowiedzieć właściciele B6 czy jest podobnie

Opublikowano

No wlasnie,

Wiec czekam na post od kogos kto wie jak jest w B6 bo to jest troche irytujace zeby w Audi przy 100km/h bylo juz glosno, nieprawda?

Opublikowano

Kurde, ja jak pędze powyzej 60 to w środku a zwłaszcza z tyłu szumi jak cholera, przy 100 z tyłu najeżdżajac na dziurę czy 'głośny' aswallt żyć sie nie da.. normalnie głowa pęka..

Czy ktoś moze jakoś opisać co trzeba zrobic z ta ramą i jak to sie ma do uszczelki bo nie kapuje ni huhu.. :/

Opublikowano

Z rysunku wnioskuję że trzeba odkręcić lekko śruby i delikatnie unieść do góry, rama wtedy będzie mcniej dociskała do uszczelki

Opublikowano

Te z rysunku w prawej dolnej części całosci (taki powiększony element)?

Gość MorgothDBMA
Opublikowano

U mnie zaczyna szumieć powyżej 130-140

Opublikowano

witam u mnie też szumi od 100KM/h jesli ktoś już usuna szumienie to prosze to opisac czy to faktycznie chodzi o ramke?też myślałem ze to zawias bo mniał luz ale wymieniłem i dalej to samo

Opublikowano

Osobiście też miałem taki problem i po prostu troszke "przegiąłem" ramke przy opszczonej szybie (bardzo istotne!) To rozwiązanie znane jest z autoryzowanych serwisów (aż trudno w to uwierzyć ale tak jest)

[ Komentarz dodany przez: lukas23: 11-04-2007, 17:50 ]

pierwsze to zapraszam do regulaminu i newbie a pozniej udzielac rad :wink:

Opublikowano

Naprawione :]

tylko teraz jest inny problem, przy okazji dociagnąłem lekko drzwi na zamku na śłupku i są takie ząbki że szok.. no i od dociagnięcia ramki (6 razy poprawiałem bo za 3 skapłem sie zę można jaregulować w 2 płaszczyznach(góra dół i do/od wnętrza auta)) coś chyba zawias górny popuścił i drzwi są strasznie teraz koślawo zamocowane.. ale nie szumi z tych drzwi przy 130 tak jak dawniej, inne też do zrobienia...

Ile kosztuje m/w i jak sie nazywa ta uszczelka wokóó ramy? bo w sumie to ona jest w tragicznym stanie u mnie..