patrykgufi Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Cześć. Od zakupi auta świeci mi się kontrolka airbag, podlaczylem pod vaga i jest jeden błąd. Jak grzebalem pod fotelem pasażera to znalazlem jakieś naprawianie kable, ktoś widocznie już coś kombinował przede mną. Można z tego coś wywnioskować, uszkodzony czujnik czy coś?
luki19862121 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Odepnij te kostkę i zobacz jak to wygląda najprawdopodobniej ona jest przyczyną kontrolki poruszaj spróbuj wykasowac błąd ew spsikac jakimś kontaktem.
patrykgufi Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Opublikowano 7 Listopada 2018 Te kable były chyba przecięte, ktoś połączył je bez lutowania i założył izolację, nie wydaje mi się żeby przyczyną tkwiła w samej kostce, może jakiś czujnik padł
patrykgufi Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 W końcu naprawione. Przyczyna był czujnik w słupku B, ktory zardzewial od wilgornej gąbki. Został wymieniony na "nowy używany"? i po problemie. Dzięki
Robcyk40 Opublikowano 21 Lutego 2019 Opublikowano 21 Lutego 2019 Witam kolegów miałem ten sam błąd ale kupiłem używany czujnik uderzeń bocznych z Literką koncową A ja miałem bez tej literki ale ten sam numer czyli 8E0 959 643 ważne by był z tego samego modelu np Audi bo podobno z innych modeli np.skody moze niebanglać ,niekodujemy tego czujnika tylko odpinamy akumulator odkrecamy czujnik pod gąbką w słupku bocznym jest schowany , moje ździwnie było takie ze stary czujnik był przykrecany śrubkami bo miał tulejki gwintowane a drugi z allegro który zakupiłem za 28zł z wysyłką niemiał tulejek z gwintem musiałem zamontować dłuższe śrubki i przykrecić od środka i skrecić z drugiej strony zwykłymi nakretkami i też czujnik był z 2002r ale po zamontowaniu i podpięciu akumulatora check airbaga sam zgasł koszt naprawy 28zł hihihi
Rekomendowane odpowiedzi