Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T BFB S-Line Sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, lewiatan1989 napisał:

No to już wprawę masz ? felgi z daleka wyglądają spoko. 

Ja się waham czy 17 czy 18 

Z bliska też ładne, klar się rozlał na gładko bez zacieków ? na moje "zadupia" 17 myślę max bo dużo dziur  ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mała modyfikacja oświetlenia rejestracji. Wpadło oświetlenie LED firmy ME-Premium z 24 diodami led w 1 lampce ;)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Chyba udało się też zdiagnozować przyczynę uciążliwych wibracji ;) podejrzewam że to wina prawej poduszki, wyciekał z niej kiedyś czerwony/różowy olej który już zasechł jak widać i już nie wycieka ? więc może już go tam nie być przez co nie tłumi wibracji.

img-20190528-154325.jpg

Edytowane przez hunter999

Opublikowano

mam taki sam płyn na poduszce i też mam niewielkie wibracje ale tylko czasami i nie wiem czy to do końca taka przyczyna, autko wygląd mega!

Opublikowano
  • Autor

No zobaczymy, mam nową poduszkę na dniach będzie wymiana a może i dzisiaj ;) bo te lekkie drgania już mnie wkurzają niby nie są mocne ale jednak irytuje.

Opublikowano
4 godziny temu, hunter999 napisał:

No zobaczymy, mam nową poduszkę na dniach będzie wymiana a może i dzisiaj ;) bo te lekkie drgania już mnie wkurzają niby nie są mocne ale jednak irytuje.

Bez podnośnika zobaczę poduszki? Też mam lekkie wibracje i na trzepaczkach jak i w oponach nic nie wyszło. U mnie jakoś dopiero bliżej 100km/h zaczyna być czuć.

Edytowane przez MarcinL

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, MarcinL napisał:

Bez podnośnika zobaczę poduszki? Też mam lekkie wibracje i na trzepaczkach jak i w oponach nic nie wyszło. U mnie jakoś dopiero bliżej 100km/h zaczyna być czuć.

Jak poduszka walnięta to ją czuć na postoju jak auto stoi sobie na luzie i pracuje motor to są wibracje na budzie odczuwalne. Podczas jazdy uszkodzonej poduszki nie poczujesz.

Opublikowano
  • Autor

A więc wpadła nowa poduszka ;) 8E0199382AH data produkcji 17.04.2018r (troszkę się rozmyły napisy bo dotknąłem ręką morką w rozcieńczalniku ? )

Poduszka powinna ważyć 717g ( u mnie wyszło 716g bo moja waga niestety ale często myli się o 1-2gramy), stara poduszka ważyła 705g więc jakieś 12g oleju z niej uciekło.

Do 1.8T BFB można montować zamiennie 8E0199382J, 8E0199382AA, 8E0199382AH ta ostatnia jest najnowszą wersją poduszki, takie same są montowane też w 2.0TFSI, info zaczerpnięte z ASO.

IMG_20190605_105706.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wymiana rozrządu wraz z olejem, termostatem oraz uszczelkami

Wpadł taki zestaw.

IMG_20190612_191818.jpg

Stare części były jeszcze montowane ORI w ASO tak jak w książeczce serwisowej jest napisane ;)

Jak widać termostat oryginalnie do 1.8T jest produkowany przez firmę BEHR.

IMG_20190619_111257.jpg

IMG_20190619_111235.jpg

Natomiast zestaw rozrządu do 1.8T produkuje firmą SNR-NTN (który jest polecany na wielu forach), głównie widać to na napinaczu paska gdzie mamy logo Audi oraz NTN.

IMG_20190619_111418.jpg

IMG_20190619_111448.jpg

IMG_20190619_111512.jpg

Natomiast uszczelki wałków ssącego i wydechowego wpadły ELRING 129.780 obie są takie same.

Uszczelniacz wału (który też zaczynał już się pocić) od przodu silnika wpadł  ELRING 475.961.

Informacyjnie: numer 06B103085A został zastąpiony 038103085C

A to stare uszczelki.

IMG_20190619_111955.jpg

IMG_20190619_111918.jpg

Opublikowano
W dniu 8.06.2019 o 10:45, hunter999 napisał:

A więc wpadła nowa poduszka ;) 8E0199382AH data produkcji 17.04.2018r (troszkę się rozmyły napisy bo dotknąłem ręką morką w rozcieńczalniku ? )

Poduszka powinna ważyć 717g ( u mnie wyszło 716g bo moja waga niestety ale często myli się o 1-2gramy), stara poduszka ważyła 705g więc jakieś 12g oleju z niej uciekło.

Do 1.8T BFB można montować zamiennie 8E0199382J, 8E0199382AA, 8E0199382AH ta ostatnia jest najnowszą wersją poduszki, takie same są montowane też w 2.0TFSI, info zaczerpnięte z ASO.

IMG_20190605_105706.jpg

Jest jakaś poprawa czy tylko efekt placebo?

Opublikowano
  • Autor

Szczerze powiedziawszy, po zamontowaniu nowej poduszki czuć różnicę dużo mniejsze drgania, nie ma już takiego mrowienia że tak powiem ale dalej są wyczuwalne, trzeba szukać dalej przyczyny ...

Opublikowano

A zmniejszyły ci się jakieś szarpnięcia, czy tylko poprawa jest w mrowieniu?

Opublikowano
  • Autor

Szarpnięć nie miałem wcale ;) tylko mrowienie na jałowych które strasznie denerwowało, ale można powiedzieć że o 50-60% się to zmniejszyło co mnie cieszy, ale chce wyeliminować je całkowicie bo wiem jak ten silnik ma się zachowywać, mam porównanie jak kolega z grupy mnie odwiedził swoją tylko że wersja USA 170koni w serio zrobione na 250 ;)

Opublikowano

No mrowienia to jest częsta przypadłość w nich niestety. W B5 to nie wystepowało, a tu tragedia. Ja się przyzwyczaiłem trochę i zwiększyłem obroty biegu jałowego aby się pozbyć w dużej mierze tego mrowienia.

Opublikowano
  • Autor

Jak zwiększyłeś obroty ? Tak z ciekawości ? Bo Vagiem się chyba nie da w B7 z tego co się naczytałem w necie.

Opublikowano

Da się VAG'iem, ale najpierw trzeba tą opcje odblokować w sofcie ECU i tak mam zrobione.

Edytowane przez Emejcz

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.06.2019 o 23:44, Emejcz napisał:

Da się VAG'iem, ale najpierw trzeba tą opcje odblokować w sofcie ECU i tak mam zrobione.

A ile taka przyjemność kosztowała ?

Opublikowano
2 minuty temu, hunter999 napisał:

A ile taka przyjemność kosztowała ?

Robiłem przy okazji softu.

Jakbyś chciał robić to możesz podpytać @Łukasz13 jakbyś potrzebował.