Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dymi 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grupowiczów . Jestem tutaj nowy i borykam się od niedawna z Moją Audi . Co jakiś czas muszę dolewać do silnika oleju gdyż pali się kontrolka i na bagnecie też widzę ubytki oleju . Z rury dym jak na załączonym filmiku . Dodam że silnik chodzi równo,  nie przerywa, nie faluje nic oprocz niepokojącego dymu i ubytkach oleju . Auto nie modyfikowane oprócz DP za katalizator . Ktoś może miał tak i pomoże?. Czeka mnie za 2-3 tyg podróż do Polski około 1300 km i mam obawy trochę.  Co robić albo co sprawdzić na początek? Czekam na odp i pozdrawiam. 

Opublikowano

Zacznij od turbo.

Opublikowano
  • Autor

Jak dokladnie sprawdzic moge turbo ? Bo technicznie nie widze zmian a wizualnie ?

Opublikowano

Odkręć DP i zajrzyj w stronę gorącą turbo czy niema śladów oleju,po mojemu czeka Cię regeneracja turbiny

Opublikowano

Też bym turbo obstawiał, wirnik nie ma luzu wzdłużnego  ?

Opublikowano
  • Autor

Myślicie że to może być wina turbo ? . Tak jak mówię.. silnik chodzi równo i nic się nie dzieje. Musiał bym wjechać na kanał i sprawdzić wycieki i to turbo ..

Opublikowano

Miałem podobny problem. Winne było turbo, tak jak wyżej kolega napisał - spory luz wzdłużny i spore ilości oleju w intercoolerze.

Po wymianie turbiny zrobiłem 2tys. km i na razie ubytków oleju brak.

Opublikowano

Turbo i to pewnie problem się zaczął po zmianie na dp. Idzie olej na stronę gorąca.

Opublikowano
  • Autor

Bede mial możliwość to sprawdze to turbo najpierw . Odkręcić DP i sprawdzić czy z drugiej strony sprawdzić ? 

Opublikowano

zdejmij rurę od intercoolera i zobacz czy wirnik ma luzy wzdłużne, zobacz tez czy olej jest w icku.