ZerOFXP Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Witam, gdzie moge szukać przyczyny latających obrotów? podczas jazdy autem czasem zdarza mu się nagle szarpnąć a wskazówka obrotomierza lata o 1tys w górę i w dół po chwili przestaje , podczas gdy stoje gaśnie silnik. Zdarza się że przy ostrym przyśpieszeniu też szarpnie . Robi tak w gazie i benzynie
bodzio.c Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ja miałem podobne objawy jak mi cewka padła. Zaczęło się od szarpania przy dodawaniu gazu a skończyło na jeździe na trzech garach....
Langista Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Tak, ale na postoju nie powinien gasnąć przy padających cewkach, tylko pierdzieć jak już (przerywać). Z tego co kojarze silniczek krokowy można przeczyścić i powinien dalej śmigać.
ZerOFXP Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dochodzi jeszcze do tego sporadycznie problem z odpaleniem. Przed remontem robił to wszystko częściej teraz troszkę mniej
Langista Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Remontem czego? Przejrzyj czy kable na cewkach masz całe
ZerOFXP Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2019 remont głowicy z wymianą pierscieni i panewek korbowodowych + trochę z osprzętu w tym kable zapłonowe i świece. Jedyny bład jaki mi wywalało to czujnik polozenia walka rozrządu wymieniłem ale błąd pozostał i po kasowaniu wracał
Langista Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 A jakie masz jeszcze błędy? Może rozrząd się rozregulował?
bodzio.c Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 W dniu 11.01.2019 o 17:50, Langista napisał: Tak, ale na postoju nie powinien gasnąć przy padających cewkach, tylko pierdzieć jak już (przerywać). Z tego co kojarze silniczek krokowy można przeczyścić i powinien dalej śmigać. Tam jest tylko 1 cewka dwuiskrowa.
Rekomendowane odpowiedzi