Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

popraw link, a druga sprawa to temat o ET jakby co:cool1:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
na 99% będzie obcierać, z tego co wiem to przy ET35 jest na równo z błotnikiem także ET28 to już trochę mało, a opona jaka szeroka 225?

Tak 225

Opublikowano

Felga 17/7,5" z et 45 do B5 podejdzie bez dystansu? opony 225/50 jeszcze na sezon wystarczą więc nie palę się kupować innych. Samochód delikatnie, -30mm niżej (mam dystanse 20mm w piwnicy ale to chyba niestety nie podejdzie)

Opublikowano
Felga 17/7,5" z et 45 do B5 podejdzie bez dystansu? opony 225/50 jeszcze na sezon wystarczą więc nie palę się kupować innych. Samochód delikatnie, -30mm niżej (mam dystanse 20mm w piwnicy ale to chyba niestety nie podejdzie)

podejdzie

Opublikowano

Dzięki A-rek, no to kamień z serca :-)

Opublikowano
.rozstaw śrub 5x112 mm,ET45,piasta 57,1 mm,7,5Jx17 podejdzie do a4 bez zakladania dystansów itp?

elegancko, prawie jak ORI z fabryki ;p będą schowane w nadkolu..............

Opublikowano

Jakby ktoś się pytał to opona (zużyta w połowie ;)) 235/45 R17 na feldze 7,5J ET 45 na tylnej osi ociera wewnętrznym rantem o wahacz w B5 Q przy zawiasie 1BA. Dystans 5mm załatwił problem, miałem brać 10mm ale wtedy chyba opona wystawałaby z nadkola.

Opublikowano
Jakby ktoś się pytał to opona (zużyta w połowie ;)) 235/45 R17 na feldze 7,5J ET 45 na tylnej osi ociera wewnętrznym rantem o wahacz w B5 Q przy zawiasie 1BA. Dystans 5mm załatwił problem, miałem brać 10mm ale wtedy chyba opona wystawałaby z nadkola.

nie dziwne że obcierało skoro ET felgi jest jak oryginalnej czyli 6J, a tu masz 7,5 i to z zaszeroką oponą....

Opublikowano

Koledzy, zakupiłem do mojej A4 B7 S-line na wiosnę zestaw: nowe felgi S5 8x18", ET38, 5x112 + nowe opony Continental ContiSport Contact 3 (235/40/18). Mogę się obawiać jakiegoś przycierania lub, że ten zestaw mi się nie zmieści i będę musiał się pakować jeszcze w dystanse? Dzięki za info z góry. Byłbym spokojniejszy do wiosny :D

Opublikowano

najpierw zakupiłeś, a teraz pytasz czy będzie wszystko ok?:cool1:

Opublikowano

Tak, pytam. Ostatnio pytałem o taki sam zestaw , tylko ET35 (wówczas pisałeś, że będzie dobrze). Kupiłem jednak z ET38. To taka duża różnica, że może coś obcierać?

Opublikowano

no właśnie pytałeś i dostałeś odp., myślisz że te 3 mm zrobi jakąś różnice ?:cool1:

Opublikowano

Wnioskując po tonie Twojej wypowiedzi raczej nie :D Dzięks

Opublikowano

ale jak mam belke to te felgi będa dobre ? z przodu nic nie będzie tarło ??

Opublikowano

Hej,

zapewne moje pytanie było już poruszane w tym wątku setki razy, ale chciałbym mieć 100% pewność przed zakupem. Planuje kupić felgi 18" do mojej B7 o szerokości 8". Opony planuję założyć 225/40 R18. Moje pytanie dotyczy ET. Mam na oku felgi z ET 35 i 38 i chciałem zapytać, czy nic nie będzie obcierać z przodu i z tyłu, podczas skręcania i uginania się zawieszenia? Auto jest na seryjnym zawieszeniu

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam Łukasz

Opublikowano

Panowie a ja mam pytanko dotyczące dystansów.. mam w autku a b6 felgi 7,5 cala et 35, opona 225, wsadziłem dystanse 20mm i no nie za ciekawie...wystaja felgi i opony poza obrys auta.. wiec pytanie czy istnieja dystanse powiedzmy 10mm z centrowaniem?? jakos nie ufam dystansom bez centrowania po przykreceniu których koło wisi praktycznie na szpilkach..

Opublikowano

Witam, przerabiałem ten temat w moim starym aucie, niestety przy audi juz mam lekkie braki, w związku z tym chciałbym zapytać Was, może komuś temat nie jest obcy.

Mam A4 B6 na zawiasie ori s-line ( to jest chyba ok 20mm niżej niż na serii). Chcę na lato dać taki zestaw:

18" 8-8.5J ET 43 205, lub 215/45/18, nie powinno obcierać raczej napewno, ale czy mogę ET jeszcze zbić do powiedzmy 30-35?

Proszę o odpowiedz.

Opublikowano
Panowie a ja mam pytanko dotyczące dystansów.. mam w autku a b6 felgi 7,5 cala et 35, opona 225, wsadziłem dystanse 20mm i no nie za ciekawie...wystaja felgi i opony poza obrys auta.. wiec pytanie czy istnieja dystanse powiedzmy 10mm z centrowaniem?? jakos nie ufam dystansom bez centrowania po przykreceniu których koło wisi praktycznie na szpilkach..

dystanse 10 mm z centrowaniem są ale tylko wtedy gdy otwór w feldze jest dużo większy od średnicy piasty samochodu, jeśli otwór i w feldze i na piaście jest ten sam to nie da się zrobić dystansów 10 mm z centrowaniem