Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już zasięgnąłem porady (o B5) i będzie ET 35 :good:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wejdą 8.5x18 et 30 do avanta B6? Opona 225/40/18. Zawiecha 1BA, później ewentualnie 1BE. Będą wystawać, obcierać?

Opublikowano

Wejdą 8.5x18 et 30 do avanta B6? Opona 225/40/18. Zawiecha 1BA, później ewentualnie 1BE. Będą wystawać, obcierać?

Z ET30 to już niebardzo. Mam takie same tylko z ET 40 i pasują idealnie.

Opublikowano

witam koledzy

dzis zapadla decyzja o wymianie felg z oponami jest tylko problem jaki rozmiar felg i opon wybrac oraz jakie jest prawidlowe ET. Wydaje mi sie ze kola w rozmiarze 225/45/18 ET 40 szerokosc 8" powinny pasowac ale przed zakupem wole zapytac zeby nie bylo zonka. dodam ze na razie jest seryjny zawias ale nie wykluczone ze niedlugo bedzie -35. czekam na wasze podpowiedzi czy w takiej konfiguracji nie bedzie nic obcierac i wystawac? felgi ktore wybralem to RS6

pozdr

Opublikowano

ET 40 bardzo dobre - bezpieczne.

Zawsze możesz dołożyć dystans 5 mm i będzie ET35 - równo z błotnikiem, co lepiej wygląda.

Opublikowano

Koledzy,

zakupiłem felunek 17" 7.5" ET45 i oponki 225/45/17 i na B6 Avant troszkę wąsko to wyszło (szczególnie tył) :mysli:

jaki dystans muszę założyć (przód/tył) żeby koło było możliwie najbliżej rantu błotnika, ale nie obcierało?

Większość informacji jakie znalazłem dot. B5, a tam chyba troszkę inaczej to wygląda...

Opublikowano

Koledzy,

zakupiłem felunek 17" 7.5" ET45 i oponki 225/45/17 i na B6 Avant troszkę wąsko to wyszło (szczególnie tył) :mysli:

jaki dystans muszę założyć (przód/tył) żeby koło było możliwie najbliżej rantu błotnika, ale nie obcierało?

Większość informacji jakie znalazłem dot. B5, a tam chyba troszkę inaczej to wygląda...

Sprawa wygląda tam samo...

Opublikowano

A taki rozmiar felg do Avanta B6 7,5J x 17H2 ET 56??

Nie za duże to ET??

Opublikowano

mam zamiar kupic fele o rozmiarze 19x8,5 et 35 i zalozyc oponki 235/35 r19 czy da rade to zalozyc aby nic nie obcieralo???mam zawieche 1be

Opublikowano

mam zamiar kupic fele o rozmiarze 19x8,5 et 35 i zalozyc oponki 235/35 r19 czy da rade to zalozyc aby nic nie obcieralo???mam zawieche 1be

Da radę założyć. Trzeniu ma takie felgi :wink4:

Opublikowano

dzieki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witajcie , doradzcie : a4 b6 - sedan , pojdzie fela 18x8, 5x112 ET45 - bedzie dobrze?? :mysli: , czy wybrac z ET 35? nie chce zeby mi cos tam ocierało lub byla za bardzo schowana opona , a rozmiar opony bedzie 225/40/18''. ktos moze jezdzi na ET 35 a ktos na ET45 - piszcie i poratujcie . :notworthy:

Opublikowano

Bierz ET35 - wygląda dużo lepiej (równo z błotnikiem). Sama mam takie fele w B5 (gleba 35mm) i nic nie trze a w B6 jest nawet więcej miejsca.

Opublikowano

Do ET35 moglby byc jeszcze bardzo delikatny dystans (tak z 0,5cm) :wink4:

Opublikowano

ale bedzie duuza roznica miedzy 35 a 45 ?? chodzi mi o wizualnie jak juz beda na aucie zalozone :tongue4:

Opublikowano

Bardzo duza. Przy 45 kola sa schowane mocno w nadkole, a przy 35 jest prawie idealnie.

Opublikowano

POMOZCIE WLASNIE PRZEGLADAM STRONKE firmy MAM i na niej nie maja et35 :(:kwasny::( czy wogole dostane te fele z et 35??

p.s. oto fele i rozmiary w jakich maja (do audiczki 8Jx18 5/112) a ktos z was wie co oznaczaja te koncówki np:

8Jx18 5/112 ET45 72,6 BFP8Jx18 5/112 ET45 72,6 MBFP[br]Dopisany: 15 Maj 2009, 11:31_________________________________________________oto stronka z tymi felami ( w pospiechu zapomnialem wrzucic)

http://www.mamfelgen.de/Seiten/Low/fDetail.asp?design=MAMRS2[br]Dopisany: 15 Maj 2009, 11:32_________________________________________________maja za to z et 30 ( ale czy takie moga byc) ??? :mysli:

RS2 8Jx18 5/112 ET30 72,6 BFP BLACK POLISHED >100

RS2 8Jx18 5/112 ET30 72,6 MBFP MATT BLACK FRONT POLISH >100

RS2 8Jx18 5/112 ET30 72,6 WFP

help me :embarrassed:

Opublikowano

Bierz ET 45 i kup dystanse 10-12 mm.

Te skróty to otwór centrujący. W Audi jest 57,1, więc dostaniesz lub musisz kupic pierścienie centrujące

Opublikowano

Bierz ET 45 i kup dystanse 10-12 mm.

Te skróty to otwór centrujący. W Audi jest 57,1, więc dostaniesz lub musisz kupic pierścienie centrujące

szukałem na allegro i maja od 20mm dystanse :confused4:

Opublikowano

Coś słabo szukałeś. Są i 5mm.

LINK