Kondzio9 Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Mam problem w aucie mojej dziewczyny A mianowicie podczas przyspieszania w momencie gdzie zaciagnie turbina słychać wyraźny szum. Żadnych błędów nie ma mocy nie traci turbina nie gwiazda. Tylko k wyłącznie szum. Pytanie do was forumowicze od czego to może być? Pozdrawiam
przem8 Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Zacznij od szukania nieszczelności. Z resztą szum szumowi nierówny więc ciężko wróżyć. Może i turbo się kończy.
Kondzio9 Posted February 2, 2019 Author Posted February 2, 2019 Ciężko zebym napisał jak to brzmi A jakie są inne objawy kończącej się turbiny ?
Kondzio9 Posted February 3, 2019 Author Posted February 3, 2019 I co nie szukałeś żadnej przyczyny nie sprawdzałes nic ?
Langista Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Może masz jakoś układ dolotowy nie szczelny i jak turbina zaciąga to mocniej słychać. Szumi tylko jak turbo pracuje?
wesz82 Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Jak jest to lekko slyszalne to odpusc i jezdzij dalej. Moze olej jest na wirniku i traci wywazenie. Ciezko cokolwiek powiedziec bez nagrania. Moze byc nieszczelnosc itp ale to bez logow wrozenie z fusow.
karaluch8 Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 (edited) W dniu 3.02.2019 o 16:09, Kondzio9 napisał: I co nie szukałeś żadnej przyczyny nie sprawdzałes nic ? Tyle czasu co ja spędziłem przy szukaniu przyczyny, i jezdzeniu słuchaniu innymi autami, to stwierdzam że każda szumi tylko jedna głosniej druga mniej. Brak kata też ma znaczenie. Edited February 10, 2019 by karaluch8
Recommended Posts