Zrezygnowany Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam,szukam odpowiedzi na problem jaki zaistniał w mojej a4 b5 1.9 tdi 90 km.Po wymienie pompy wtryskowej samochód zaczął ciężko palić gdy temperatura na dworze jest dodatnia albo po około godzinnym postoju. Mechanik mówił ze kąt wtrysku jest ok wymieniony został także czujnik temperatury, świece ok przekaźnik i bezpiecznik również. Od dwóch tygodni doszedł problem szarpania i utraty mocy samochod można rozpędzić maksymalnie do 100 ale zajmuje to dużo czasu... Po ponownym odpaleniu problem nie ustaje. Prosze o pomoc bo nic na ten temat nie moge znaleźć z góry dziękuję.
Dev Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 5 minut temu, Zrezygnowany napisał: Witam,szukam odpowiedzi na problem jaki zaistniał w mojej a4 b5 1.9 tdi 90 km.Po wymienie pompy wtryskowej samochód zaczął ciężko palić gdy temperatura na dworze jest dodatnia albo po około godzinnym postoju. Mechanik mówił ze kąt wtrysku jest ok wymieniony został także czujnik temperatury, świece ok przekaźnik i bezpiecznik również. Od dwóch tygodni doszedł problem szarpania i utraty mocy samochod można rozpędzić maksymalnie do 100 ale zajmuje to dużo czasu... Po ponownym odpaleniu problem nie ustaje. Prosze o pomoc bo nic na ten temat nie moge znaleźć z góry dziękuję. podaj kat wyprzedzenia wtrysku i dawkę
Zrezygnowany Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Opublikowano 10 Lutego 2019 1 minutę temu, Dev napisał: podaj kat wyprzedzenia wtrysku i dawkę Podjade do mechanika żeby podłączył komputer i podał mi dane bo sam nie posiadam a wczesniej powiedział tylko ze jest ok a ja jakimś super znawcą w tych tematach nie jestem.
Zrezygnowany Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Opublikowano 11 Lutego 2019 22 godziny temu, Dev napisał: podaj kat wyprzedzenia wtrysku i dawkę Kat 56 dawka 3.6
Dev Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Czyli jest ok. Jak silnik będzie gorący to odepnij wtyczkę od czujnika wody i odpal. Jeżeli będzie normalnie odpalac to trzeba zmienić dawki rozruchowe.
Hezen Opublikowano 13 Lutego 2019 Opublikowano 13 Lutego 2019 Na zimnym i rozgrzanym do sprawdzenia temperatury płynu chłodniczego, powietrza i paliwa. Rozgrzany silnik potrzebuje wyższych obrotów żeby odpalić może aku lub rozrusznik niedomaga?
Zrezygnowany Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Opublikowano 14 Lutego 2019 W dniu 11.02.2019 o 21:00, Dev napisał: Czyli jest ok. Jak silnik będzie gorący to odepnij wtyczkę od czujnika wody i odpal. Jeżeli będzie normalnie odpalac to trzeba zmienić dawki rozruchowe. Normalnie odpala, dawki zmienia sie komputerowo?
Zrezygnowany Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Opublikowano 14 Lutego 2019 W dniu 13.02.2019 o 12:58, Hezen napisał: Na zimnym i rozgrzanym do sprawdzenia temperatury płynu chłodniczego, powietrza i paliwa. Rozgrzany silnik potrzebuje wyższych obrotów żeby odpalić może aku lub rozrusznik niedomaga? Jak jest rozgrzany pali dobrze. Najgorzej jest po dluzszym postoju albo na zimnym jeżeli temperatura zewnetrzna jest powyżej 5 stopni
Hezen Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 I tak temperatury tych czujników do sprawdzenia. Jak z sprawa stoi ze stanem aku i rozrusznika? Jak po dłuższym postoju jest problem z odpaleniem to może paliwko się cofa?
Zrezygnowany Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 Dzięki za pomoc ustawienie dawek pomogło?
Hezen Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 Byłeś u tunera na ustawieniu dawek rozruchowych? Czy przestawiałeś nastawnik pompy?
Zrezygnowany Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Opublikowano 19 Marca 2019 Dawki rozruchowe mowil mechanik ze ustawial i od tamtej pory nie mam problemow z rozruchem czy ciepły czy zimny☺
Walk83 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Kiedyś płacilem 50 zł, groszowe sprawy
Rekomendowane odpowiedzi