Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana PD - co jest potrzebne i gdzie to dobrze zrobić (Kraków)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fabryczne pompki mają uszczelniacze :) zakładałem miesiąc temu :)

Jaro4444 tak napisał z rozpędu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Wąski. no wlasnie jaro4444 napisal ze sa potrzebne ? rozumie ze fabryczne PD je juz maja

co w takim razie z tym kamieniem ?

a tak btw to gdzie je wymieniales w Kraku ?

Opublikowano

Jaro4444 tak napisał z rozpędu :naughty:

Pytanie było co potrzebne do wymiany pompek. ;)

Fabryczne pompki mają nowy kamień i uszczelnienie. Nie mają śrub z dźwigienki i śrub mocujących.

Zestaw naprawczy (uszczelek + kamienie) ma nr 03G198051A i kosztuje 77,94 zł po rabacie 15%.

Śruby mocujące wtryski to WHT003179 cena 4.90 zł po rabacie 15%.

Opublikowano
  • Autor

OK i see.A mozna uzyc stare te sruby ?

Opublikowano

Nie polecam bo dokręca sie je bardzo mocno i ulegają plastycznemu odkształceniu.

Opublikowano
  • Autor

Nie polecam bo dokręca sie je bardzo mocno i ulegają plastycznemu odkształceniu.

OK czyli :

Śruby mocujące wtryski to WHT003179 a sruby mocujace dzwigienki to cos osobnego.

Opublikowano

sruby mocujace dzwigienki

Śruby regulujące luz na pompowtryskiwaczu, a wkręcone w dźwigienkę - tak jest poprawniej - czyli współpracuące z kamieniem w pompowtryskiwaczu.

Opublikowano
  • Autor

jaro4444 dzieki serdeczne za wyjsnienia :notworthy:

ma ktos moze jakas fotke jak wyglada taki samontowany PD i gdzie tam sa te sruby i kaminie.Ciekawsa ze mnie bestai i lubie wiedziec co z czym i jak dziala :)[br]Dopisany: 06 Marzec 2009, 10:24_________________________________________________OK czaje juz tu sa pewnie te pieresze mocujące wtryski

8003aaea1320ceedmed.jpg

Opublikowano

Tak to są długie śruby M6 mocujące pompki, a góry pompki wystaje kamień mocowany na wcisk, ten który jest z nową pompką.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A trzeba wymieniać wszystkie PD czy starczy tylko jeden? Bo u mnie tylko jeden za dużo leje...

Opublikowano
  • Autor

A trzeba wymieniać wszystkie PD czy starczy tylko jeden? Bo u mnie tylko jeden za dużo leje...

powinno sie wymieniac parami

Opublikowano

Hammer a jak masz tłoki spięte... :gwizdanie: :decayed:

Opublikowano

Hammer a jak masz tłoki spięte... :gwizdanie: :decayed:

Chciałem się tylko upewnić :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

dokladnie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Własnie stoje na wymianie PD jeden jest walniety na 1 cylindrze a na 3 była tylko kostka lużna koszt nowego jednego PD 2180zł wiec czy jak wymienie ten jeden a reszte zostawie cos sie stanie ,bo nie usmiecha mi sie wymieniac wszystkich . Poza tym trzeba zdjac głowice i zplanować gniazdo.... Juz mnie koszty przerazaja co za GÓWNO

Opublikowano

no to ładne wydatki Cię czekają...

Opublikowano

Własnie stoje na wymianie PD jeden jest walniety na 1 cylindrze a na 3 była tylko kostka lużna koszt nowego jednego PD 2180zł wiec czy jak wymienie ten jeden a reszte zostawie cos sie stanie ,bo nie usmiecha mi sie wymieniac wszystkich . Poza tym trzeba zdjac głowice i zplanować gniazdo.... Juz mnie koszty przerazaja co za GÓWNO

NIe martw sie ja wymianiałem 4 tylko miałem po starej cenie 1600zł za szt , taniocha jak wszystko w audi :polew:

Opublikowano

owszem wymiana pompowtryskiwaczy nie jest tania ale wszelkie błędy z nimi związane a zwłaszcza wysokie BIP-y czy błędy związane z "wypadaniem zapłonów" mają w większości przypadków źródło w wiązce zasilającej, każdy opór związany z wysokim BIP-em może być spowodowany wiązką zasilającą, ona nie jest taka droga i na Waszym miejscu zacząłbym od jej wymiany a zwłaszcza pierwsze co to zastosowałbym kontakt spray aby sprawdzić czy piny nie zaśniedziały.

Opublikowano

nie jest to BLB ale ogólne zasady są niezmienne :

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=161&start=0

wtryskiwacze trzeba kodować ale w systemach CR.

wczoraj ten link jeszcze ładnie hulał, dziś kupa :/