Jump to content
IGNORED

[ALL B7] Wymiana PD - co jest potrzebne i gdzie to dobrze zrobić (Kraków)

Recommended Posts

Posted

Mam pytanko odnosnie wymiany PD w 2.0 TDI BLB.

Czy ktos moze mi dokladnie powiedzic co bede potrzebowal do tej operacji poza nowymi PD oczywiscie.

-Uszczelke pokrywy zaworow ,

-uszczelniacze PD ?

-i cos jeszcze.

Jak skomplikowana jest to operacja.Czy potrzebne jest jakies pecjalne narzedzie ?

Slyszalem ze w fordach np: trzeba jechac do ASO i cos tam progranowac jak to wyglada w Audi.

Dostalem wycene robocizny z ASO u siebie w na miejscu i lekko mnie scielo z nog ( 4200 zl w przliczeniu na PLN )

Posted

Dodam jeszcze wazna rzecz .Absolutnie nie chce ich wymieniac sam chce wiedziec w co musi byc wyposazony warsztat aby w pelni profesjonalnie to zrobic i jaki czesci mam sobie dokupic.[br]Dopisany: 04 Marzec 2009, 14:31_________________________________________________czyli:

-oringi

-i uszczelka dekla

widze ze nie jest to taka prosta sprawa i wypadalo by aby robil to ktos ogarniety

Posted

Do wymiany potrzebne są:

- 4 komplety naprawcze pompek (uszczelki + kamień popychacza)

- 8 śrub mocujących wtryski,

- klucz dynamometryczny mały z podziałką od 0.3 Nm,

- klucz dynamometrzyczny większy - do dokręcenia osi dźwigni pompowtrysków,

- czujnik zegarowy z szyjką nastawną i podstawą magnetyczną,

- uszczelki pod dekiel nie trzeba nowej, jeśli stara nie jest uszkodzona, wystarczy bardzo dokładnie umyć pokrywę zaworów, płaszczyznę głowicy i uszczelkę, a następnie pociągnąć bardzo cienką warstwą silikonu wargi uszczelniające.

Posted

jaro4444 wypas :cool1:

Nastapila jednak u mnie zmiana planow i jako ze mielem w maju leciec do polski na pare dni zdecydowalem ze jadnak pojade autem bo ponad 4 kola piechota nie chodzi.

I tu pojawia sie kolejne pytanie , kogo mozecie polecic do wymiany PD poza ASO kto zrobi to profesjonalnie z wyszytkimi niezbednymi opreracjami itp. najchetniej Krakow lub moga byc okolice.

Posted

jaro4444 wypas :cool1:

Nastapila jednak u mnie zmiana planow i jako ze mielem w maju leciec do polski na pare dni zdecydowalem ze jadnak pojade autem bo ponad 4 kola piechota nie chodzi.

I tu pojawia sie kolejne pytanie , kogo mozecie polecic do wymiany PD poza ASO kto zrobi to profesjonalnie z wyszytkimi niezbednymi opreracjami itp. najchetniej Krakow lub moga byc okolice.

Ja robilem w CompSport w BB www.compsport.pl :good:
Posted

Tukan a ile cie skasowali i ile trwala sama wymiana ?

Posted

Tukan a ile cie skasowali i ile trwala sama wymiana ?

Poszło na PW
Posted

Tukan nic nie dostalem :)

Posted

Tukan nic nie dostalem :)

Musiales sprawdz :)
Posted

Sprawdzielm jeszcze raz .... i nic :)

Posted

Tukan, ja również poproszę o info na PW z zakresu czasu trwania usługi, ceny itp. I Jak Twoje wrażenia po wymianie?

Niepożądane objawy się u mnie uspokoiły ostatnio po zalaniu STP ale z czasem i tak zamierzam zrobić wymianę PD i chcę się do tego odpowiednio przygotować...

Posted

Panowie miałem możliwość poznać gościa spod Krakowa, który jest naprawdę kumaty w kwestii VAG-a. Nie wiem dokładnie gdzie ma warsztat ale nr do niego to: 697292927.

Posted

jaro4444 PW

Posted

ogólnie to w kwesti diesli polecam chłopaków z CompSportu.

Posted

A robia tez mechanike

Posted

a następnie pociągnąć bardzo cienką warstwą silikonu wargi uszczelniające.

Moim zdaniem silikon to nie najlepszy pomysl.Pozniej wszystko sie odkleja i laduje w misce olejowej.

Posted

Ok a jakie sa przecietne koszta za taka wymiane

Posted

wymian na nowe PD trwa ok 3-4h max. Jak części sam zakupisz to cenę robocizny już znasz ;)

Posted

Panowie czyli jak to jest co jest potrzebne do wymiany zakladajac ze mam fabrycznie nowe PD bo zaczynaja krazyc rozne wersje...

Zestawem naprawczym w ASO są nazywane te gumki które są na pompkach ich koszt to coś koło 60zł na jedną pompke wiec są troche śmieszni no ale jak cały kosztuje ponad 2 tyś to sie nie dziwie...
Piero jak kupisz nowe PD nie będziesz potrzebował uszczelniaczy/zestawów naprawczych.

KONTRA jaro4444

Do wymiany potrzebne są:

- 4 komplety naprawcze pompek (uszczelki + kamień popychacza)

- 8 śrub mocujących wtryski,

czyli fabrycznie nowe pompki maja juz te oringi i kamin czy nie ?