caymort Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Witam, mam problem otóż spuszczalem olej z audi i zauważyłem że na dole jest bardzo uwalone od oleju, nie wiem skąd ten wyciek ale zrobiłem kilka zdjęć może ktoś będzie wiedział. To jest od strony pasażera.
KonradA4troop Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Czy to nie jest czasem chłodniczka oleju? słabo widać, tam nad filtrem w chłodniczce jest taki gumowy oring, go się wymienia wraz z wymianą filtra, może on ci poszedł.
Kejsi Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) 11 minut temu, KonradA4troop napisał: Czy to nie jest czasem chłodniczka oleju? słabo widać, tam nad filtrem w chłodniczce jest taki gumowy oring, go się wymienia wraz z wymianą filtra, może on ci poszedł. No nie trafiłeś bo filtr jest po drugiej stornie xd Uszczelka pod pokrywa głowicy i odma i wężyki dla do sprawdzenia. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Kejsi
szpakuziom Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Na 100% Uszczelka pod pokrywą zaworów. U mnie też cieknie, mimo że dałem nowego reinz'a. Chyba pokrywa krzywa, sprawdź u siebie czy pokrywa jest prosta...
otis89 Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Radze jeszcze sprawdzić uszczelkę napinacza wałków, bardzo często tam się leje po tylu latach .
caymort Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 Wymieniłem niedawno uszczelkę pod zaworami i napinacze taki półksiężyc
Patryk94 Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Na 100% to umyj, przejedz z 20km i w tedy ocenisz z kąd będzie ciekło.
caymort Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 Jutro ściągnę osłonę i pojezdze dzień dwa i zobaczymy skąd to leci..
KonradA4troop Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 2 godziny temu, Kejsi napisał: No nie trafiłeś bo filtr jest po drugiej stornie xd Uszczelka pod pokrywa głowicy i odma i wężyki dla do sprawdzenia. A no spoko, myślałem że to na 2 focie to filtr, ale właśnie słabo widać.
caymort Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 To jest najbardziej ubabrane. Góra silnika jest sucha bo dopiero co wymieniłem uszczelkę zaworów i napinacza. W ogóle zauważyłem że szybko olej ucieka Ale nie mam pojęcia skąd. Jak sprawdzić czy turbo bierze olej?
sitar Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Ściągnij przewód z turba i zobacz czy nie na w nim dużo oleju. Kup sobie zmywacz w sprayu i przeczyść to wszystko. Być może olej sączy Ci się z przewodu smarowania turbiny-kup sobie lusterko inspekcyjne za paręnaście pln i zlokalizujesz wyciek
caymort Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 43 minuty temu, sitar napisał: Ściągnij przewód z turba i zobacz czy nie na w nim dużo oleju. Kup sobie zmywacz w sprayu i przeczyść to wszystko. Być może olej sączy Ci się z przewodu smarowania turbiny-kup sobie lusterko inspekcyjne za paręnaście pln i zlokalizujesz wyciek Gumowy przewód od strony pasażera? To sucho w nim
sitar Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Uzupełnij profil...Jeśli masz turbo to do sprawdzenia jest wąż który idzie od turba do intercoolera - jak sucho to turbo nic nie puszcza. Jakby puściło na na wydech to byś widział ładną chmurkę z rury wydechowej
caymort Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 W tygodniu zmienię olej na motul i plukanke I będę obserwować ile oleju spala..
Rekomendowane odpowiedzi